Iedereen neemt selfies bij de kleurrijke bollenvelden

Iedereen neemt selfies bij de kleurrijke bollenvelden

HILLEGOM- Het station is overspoeld met toeristen, ze hebben camera’s in hun hand en hebben hun leukste outfit uit de kast getrokken. Ze gaan namelijk naar de bollenvelden. De velden staan vol met kleurrijke bloemen, de ene strook heeft roze bloemen en de ander heeft blauwe bloemen. Voor de bollenvelden staan borden met ‘niet betreden, do not enter’ maar toch staan de bollenvelden vol met toeristen en lokale mensen die foto’s aan het maken zijn.

 

Het is opnieuw veels te druk bij de bollenvelden laten de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen weten. De drie gemeenten hebben samen met veiligheidsregio Hollands Midden een oproep gedaan om niet meer naar de streek te komen. Daarbij hebben ze wegen tussen de bollenvelden afgesloten. Veiligheidsregio Hollands Midden vertelt dat zij het jammer vinden dat het zo moet gaan. “Het liefste willen wij iedereen een welkom gevoel geven, alleen de gezondheid van mensen is het allerbelangrijkste. Corona is nog niet voorbij, dus tot dan zullen de wegen sluiten.”

Ondanks de oproepen van de gemeenten, blijven er toch nog veel mensen komen naar de bollenvelden. Ook Marieke Molenaar komt nog graag naar de bollenvelden. “Ik weet dat de gemeente het eigenlijk afraadt om te komen, maar het is zo mooi. Ik kan het wel via foto’s en livestreams bekijken maar dat is toch anders dan in het echt. Ik kom zelf uit Haarlem, en daar is geen bollenveld te bekennen. Ik ben vandaag samen met mijn man op de elektrische fiets naar Hillegom gefietst om de mooie bloemen te bekijken.”

Niet alleen de drie gemeenten willen mensen van de bollenvelden vandaan houden, maar ook de boeren. “Ik weet soms even niet zo goed wat ik nog meer kan doen. Ik heb grote borden staan met: do not enter, en nog staan veel mensen in de bollen om foto’s te maken. Natuurlijk voel ik mij ook wel vereerd dat zij bij mijn bollen gaan staan omdat ze zo mooi zijn. Daarom wil ik mijn bloemen ook mooi houden. Maar veel mensen kijken niet waar zij lopen en trappen zo een bloem kapot. Ik hoop dat iedereen vóór de velden wil staan en daar hun foto’s wil maken, in plaats van in de velden te staan. De borden staan er niet voor niets.”

Door de drukte bij de bollenvelden is het ook lastig om de 1,5 meter te hanteren. De toeristen en dagjesmensen blijken dat niet zo erg te vinden. “We staan buiten en ik probeer zoveel mogelijk afstand te houden. Ondanks dat er geen 1,5 meter tussen zit, zitten wij ook niet dicht op elkaar. Ik denk niet dat ik hier kans heb om corona op te lopen, maar ik ben geen viroloog dus ik zou het niet weten.”

De burgermeesters van gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen delen dat zij teleurgesteld zijn. “Wij snappen dat iedereen langs wil komen, alleen het kan gewoon echt niet. Die 1,5 meter is zo belangrijk, en wij willen dat niet mensen ziek worden omdat zij bij de bollenvelden zijn geweest.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *