Zandvoorts Talent House met enthousiasme ontvangen

Zandvoorts Talent House met enthousiasme ontvangen

Beeld: public domain

De Zandvoortse wethouder van sport, Raymond van Haeften, gaat vanuit de gemeente het Talent House voor jongeren steunen. Dit project is in de laatste week van mei op touw gezet door twee Zandvoortse jongeren zelf. Het is erop gericht om jonge mensen hun sportieve talenten te ontwikkelen. Daar gaat de gemeente Zandvoort nu dus een handje bij helpen.

Het Talent House is opgezet door de twee Zandvoortse jongeren Othman Fertout en Ali Albojasem. Er zit bij hen ook een doordachte reden achter dat zij dit willen doen. Daarin speelt de coronacrisis ook een belangrijke rol. Ook al moest het optimisme wel groeien. Maar bij het eerste weekend van het Talent House op zondag 23 en maandag 24 mei kwam er meteen een groot aantal geïnteresseerde jongeren op af.

“Op een gegeven moment zaten we zo’n tachtig deelnemers per dag. Dus dat is hartstikke mooi. Je ziet over het algemeen wel dat jongeren het leuk vinden als er iets sportiefs wordt georganiseerd in Zandvoort”, begint Othman Fertout. Hij komt zelf dus ook uit Zandvoort en raakt zelf ook altijd enthousiast als er in de buurt iets te doen is dat met sport te maken heeft. Samen met zijn goede vriend Ali Albojasmen is hij daarom dit zogenaamde Talent House, of Talent Scouting begonnen.

Othman kijkt zelf graag snel naar de toekomst. Waarin hij dan voor zich ziet dat hun doelgroep, bestaande uit jongeren tussen de 16 en 23 jaar, zelf hun sportdagen kunnen organiseren. “Of juist een droom willen realiseren van de jongeren. Wij hebben nu al regelmatig brainstormsessies samen met die jongeren. Zodat we hen aan het werk zetten”, voegt Fertout toe. Zij zien sport ook als fundament van de persoonlijke ontwikkeling van jongeren. Bij het Talent House richten ze zich dan ook op de ontwikkeling van muziek en creatieve activiteiten.

Het Talent House richt zich op een specifieke groep binnen de leeftijdscategorie. Ze trekken vaak mensen aan die het moeilijk hebben met zich zelf. Jongeren die worstelen met hun toekomstplannen. Voor hen willen Othman en Ali een uitgangspunt bieden. “Je merkt gewoon dat het afgelopen er weinig wordt gedaan. Mensen gaan zich vervelen. Daar brengen wij nu dit alternatief voor”, aldus Fertout.

Wel zoeken Othman en Ali nog steun vanuit de gemeente. “We hebben heel veel faciliteiten in Zandvoort voor leuke dingen. Wij hebben de ideeën. Alleen de financiële steun hebben we dan wel nodig”, ziet Fertout. Ze zijn opzoek naar een vaste locatie, een studiootje, om plannen en projecten op touw te zetten.

De wethouder van sport, Raymond van Haeften, laat in een reactie weten dat hij zeer enthousiast is over dit initiatief. “Ik zou graag tegemoet komen aan de oproep voor steun. Het pas precies in het plaatje van de gemeente om de jongeren weer echt een uitdaging te bieden. Ik nodig hen graag uit voor een gesprek om met elkaar van gedachte te wisselen”, aldus Van Haeften. Hij refereert er daarnaast aan druk bezig te zijn met het verbeteren van de kwaliteit van het sport- en cultuuraanbod in Zandvoort.

Het is afwachten wat er uit de gesprekken tussen de gemeente en de initiatiefnemers van het gloednieuwe Talent House gaat komen. Eerder deed Van Haeften al een zet in de verbetering van de skatebaantjes in Zandvoort. Dat is tevens een lang gekoesterde wens van jongeren in Zandvoort. Maar het ontwikkelen van jong sport en creatief talent kan daar misschien mooi nog bij aansluiten.

Over de auteur

Jelmer Koper

Mijn interessegebied is heel breed: van politiek tot muziek & entertainment, als er maar een mooi verhaal achter zit. Of je er natuurlijk een goed verhaal van kunt maken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *