Pvda/Groenlinks bezorgt over plaatsing 5G-zendmasten

Pvda/Groenlinks bezorgt over plaatsing 5G-zendmasten

Beeld: Pixabay.com

 Door: Tess de Langen

HELVOIRT – Niet alleen de bewoners uit Helvoirt, maar ook de gemeente zelf is bezorgd over plaatsing van 5G-zendmasten. Deze masten worden hoogstwaarschijnlijk geplaatst in de toekomst. De partij PVDA-Groenlinks vindt het belangrijk dat inwoners bij de invoering en uitrol in de gemeente betrokken worden en goed worden geïnformeerd.

Afgelopen maandag, 28 september, heeft partij PVDA-Groenlinks een thema-avond georganiseerd voor alle burgers die hier meer informatie over wilden. Vele burgers maakten zich zorgen over de schadelijke gevolgen van de zendmasten. Zij zijn het er niet mee eens dat de zendmasten in de toekomst worden geplaatst in Helvoirt, Cromvoirt en Vught. Zij zijn van mening dat de straling die de zendmasten uitzendt niet goed is voor de gezondheid. Dit komt doordat er in het verleden een onderzoek is gedaan met de straling van 2G en 3G op ratten. Dit heeft de ratten een gezondheidseffect opgeleverd, namelijk een tumor in de hersenen.

De burgers wilden tijdens de thema-avond meerdere mensen bij elkaar roepen, om dit probleem voor te leggen bij de Tweede Kamer. De gemeente Helvoirt heeft hier niks over te zeggen, dat is echt aan de overheid.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *