Verslagenheid onder horeca personeel na nieuwe persconferentie

Verslagenheid onder horeca personeel na nieuwe persconferentie

persconferentie 13-10-2020

  1. De nieuwe persconferentie maakt veel los in de horeca branche. Mark Rutte kondigde vanavond nieuwe corona maatregelen aan die voor vele horeca bedrijven tot een faillissement zullen leiden.

Maria Visser, 13-10-2020, 23:24

Vanavond maakte Mark Rutte in de persconferentie bekend dat horecagelegenheden per 14 oktober om 22:00 moeten sluiten. De horeca gaat voor onbepaalde tijd volledig op slot. Alleen afhalen is mogelijk. Dit om contact momenten op grote schaal te minimaliseren maar met alle gevolgen van dien.

Zo vreest de 25-jarige horecamedewerker Dex Liedgens voor ontslag. Tijdens de lockdown afgelopen maart is hij al een keer zijn baan verloren. Na een lange periode zonder werk is hij aangenomen bij een nieuwe horecagelegenheid in Maastricht genaamd Cabaret Douze. Inmiddels is hij één maand in dienst en zit hij dus nog in zijn proefperiode. “Woede en machteloosheid zijn de eerste emoties die in mij opkwamen’’ zegt de 25-jarige horecamedewerker. Meteen ontvangt hij bericht van een bier bedrijf waar Cabaret Douze vanaf volgende week mee in zee zou gaan. Garantie over de deal kan Dex nog niet geven aan het bedrijf. Liedgens verteld dat zijn baas alles op alles zet om iedereen in dienst te houden en heeft al voorbereidings maatregelen getroffen. Zo zal Liedgens vanaf aankomende donderdag fulltime in de keuken staan voor afhaal eten. Ook zijn er al afspraken gemaakt met thuisbezorgd.

Ondanks deze creatieve alternatieven vreest de horecamedewerker dat het sluiten van de horeca niet tot minder besmettingen zal leiden. “Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat door het verbieden van horeca mensen juist meer behoeften krijgen aan contact en dus meer thuis feesten zullen organiseren” zegt Liedgens. Maar een beter alternatief weet hij niet te vinden.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *