Nieuw techfestival ‘(IM)POSSIBLE BODIES’ in Den Bosch

Nieuw techfestival ‘(IM)POSSIBLE BODIES’ in Den Bosch

Beeld: Pixabay

Door: Bente van den Hurk  

‘S-HERTOGENBOSCH – Het nieuwe festival (IM)POSSIBLE BODIES, komt naar Den Bosch. Het festival legt de focus op design, data, kunst, muziek en de online toekomst van cyborgtechnologie in de samenleving. Het is een tiendaags festival dat gehouden wordt van 23 oktober tot 1 november in de Spoorzone en Verkadefabriek te Den Bosch. Het festival zal grotendeels online plaatsvinden voor bezoekers in verband met het coronavirus. 

 Het festival is een ontdekking in de wereld van cyborgtechnologie zoals telefoons, smartwatches, protheses en andere slimme apparaten in het dagelijks leven. Door het coronavirus is de samenleving nog meer online gaan leven waardoor veel nieuwe online platforms en ruimtes worden ontwikkeld. Het festival belooft dat iedereen de nieuwe toekomst van cyborgtechnologie kan ervarenHet festival is een jaarlijks platform waar innovatie in data, technologie en design die invloed hebben op onze toekomst en dagelijks leven plaatsvinden. Data wordt voelbaar en bezoekers ervaren scenarios van mens-machine versmeltingen met het oog op de toekomst. Er zullen ongeveer dertig kunstenaars aanwezig zijn op het festival en je kunt zelf de toekomst van de technologie ervaren. Het platform wordt gevoed door data- en tech specialisten, designers en andere creatieve over vraagstukken over de toekomst van technologie in onze samenleving’, Aldus Cassandra Vugts managing director van de organisatie voor (IM)POSSIBLE BODIES. 

 Virtuele ervaringen
Op zevenentwintig oktober om één uur was een congres door de bestuursleden en sprekers op het festival. Bestuurslid Cassandra Vugts van de organisatie die (IM)POSSIBLE BODIES vertelt: Als doel moet het onderwerp van het festival een rode draad door de stad s-Hertogenbosch vormen, de data en technologie van de kunstenaars moeten wij voelbaar en zichtbaar maken. Tijdens de aftrap van het festival wordt er veel gesproken over de manier waarop cyborgs een groot deel van de samenleving beïnvloeden en dat zij op positieve en negatieve manieren ons leven gaan bepalenTechnologie kan de kans geven om ons te helpen de komende generaties in milieuzaken en zorg. Het festival wat gelivestreamd wordt vanuit de Verkadefabriek en Spoorzone in Den Bosch bestaat uit muziekoptredens, performances, een virtuele ruimte en ‘The Experience’. The Experience is een virtuele expositie waar je doorheen kunt wandelen en projecten van kunstenaars kunt bekijken over hoe zij het leven van de mens kunnen verbeteren door technologie. Ook vertellen de kunstenaars hoe de technologie negatief kan beïnvloeden en hoe je hier controle over krijgt. De expositieruimte heeft een erg futuristische en drukke vormgeving, je kunt niet in een oogopslag zien waar het over gaat. Het is een vrij hoogdrempelig festival, onderzoek doen naar de projecten is noodzakelijk.  

 Geen fysiek contact door het coronavirus maar wel virtueel
Tot slot heeft het festival nog een virtuele ontmoetingsruimte gecreëerd voor de bezoekers om mensen online te ontmoeten in een andere wereld dan de fysieke wereld in verband met het coronavirus. Ze noemen het Cantina. De ontmoetingsruimte heeft een futuristische en onrealistische vormgeving, je kunt zelf door de ruimte wandelen en andere mensen tegenkomen. Het is een alternatief op de fysieke wereld omdat fysiek contact door het corona virus nu niet mogelijk is. We hebben deze ruimte ook gemaakt om mensen te leren hoe ze grenzen kunnen herkennen zodat ze geen bezit worden van de technologie, Aldus Cassandra VugtsHet (IM)POSSIBLE BODIES festival is een jaarlijks evenement wat zich in Den Bosch zal bevinden.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *