Zo werd de elfde van de elfde in Oeteldonk gevierd

Zo werd de elfde van de elfde in Oeteldonk gevierd

’S-HERTOGENBOSCHDe elfde van de elfde is de officiële aftrap van het carnavalsseizoen in “Oeteldonk” en dat wordt doorgaans dan ook groots gevierd. Dit jaar heeft het er echter wat anders uitgezien door corona. 

Foto: DenBoschinbeeld

Waar vorig jaar alle straten roodwitgeel kleurde, hingen dit jaar echter nog maar bij enkelingen de carnavalsversieringen uit het raam. De stad oogde grauw en grijs en dat was dan ook een perfecte weerspiegeling van hoe men zich gevoeld moest hebben. De stad was levenloos maar dat mocht voor sommige mensen niet de sfeer drukken. Enkele verdwaalde feestvierders liepen over de markt met hun traditionele carnavalsjasje aan op zoek naar iets om te doen.  

Veel jongeren die al zeven maanden thuiszitten door de coronamaatregelen vierden 11/11 op woensdag iets anders dan normaal, namelijk door middel van huisfeestjes. Hoewel er niks georganiseerd werd in de binnenstad, waren de drank schappen van de supermarkten aardig leeg. Jongeren hebben 11/11 mee naar huis genomen dit jaar, en hierbij was het natuurlijk maar de vraag of zij het volgens de veiligheidsvoorschriften omtrent het coronavirus hebben gevierd. De politie controleerde dan ook regelmatig de binnenstraatjes in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch op dat soort feesten, als die dan gevonden werd dan werden mensen niet zo vriendelijk verzocht de muziek uit te zetten en het pand te verlaten. Dit gebeurde dan ook meerdere keren in bijvoorbeeld de Kerkstraat en de Vughterstraatwaar veel studentenwoningen zitten. 

Al met al is het uiteindelijk redelijk rustig gebleven in de stad. Voor veel mensen duidde dit gegeven niet op iets positiefs. Van de visboer tot de bakker werd er gesproken van “de ellendigste dag in de coronaperiode tot nu toe, en dat was te merken aan de mensen en de stad. 

 

Foto: DenBoschinbeeld

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *