Gemeente stemt in met bouw Theater aan de Parade

Gemeente stemt in met bouw Theater aan de Parade

Rob Laughter via Unsplash

Door: Bente van den Hurk

S’HERTOGENBOSCH – De gemeente heeft officieel groen licht gegeven voor het bestemmingsplan van het nieuwe Theater aan de Parade in Den Bosch. ‘Nu komt na veertien jaar het nieuwe cultuur juweel steeds dichterbij’, laat Theater aan de Parade via hun website weten. In 2023/2024 zal het nieuwe theater daadwerkelijk te bezoeken zijn.

Op vijf november heeft een online informatiebijeenkomst van de gemeenteraad over het nieuwe Theater aan de Parade online plaatsgevonden. Tijdens deze bijeenkomst kregen directe omwonenden en bedrijven informatie over de bouw van het theater, zoals routes van het bouwverkeer en inrichting van de bouwlocaties. Verder heeft het Theater aan de Parade laten weten via de website en in de Theaterkrant, hoe de ervaring in het nieuwe theater voor de bezoeker zal zijn.

’Door het gehele gebouw is het theater voelbaar en zichtbaar. Het theater zal van s ’ochtends half negen, tot s ’avonds laat als de laatste mensen het theater verlaten, open zijn. Het is een ontmoetingsplek voor alle doelgroepen waar het theater de hele dag aanwezig is. Het is een plek waar mensen naar toe gaan om te ontspannen en ontmoeten’, aldus Alex Kühne directeur Theater aan de Parade. Het theater is ontworpen door het architectenbureau NOAHH Network Oriented Architecture en het bouwplan van het theater bedraagt een budget van 60 miljoen. ‘Het zal een belangrijke plek in Den Bosch en in theater Nederland worden en dat is een unieke ervaring voor mij’, vertelt Alex Kühne in een interview met Focus. Theater aan de Parade geeft via de website aan de deuren van het nieuwe theater te openen in 2023/2024.

Bekijk hier de ontwerpen van het nieuwe Theater aan de Parade:
https://www.shertogenbosch.nl/fileadmin/Website/Actueel/Projecten/Theater/Presentatie_Welstand__23_april_2020._LR.pdf 

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *