Ontwikkeling van snelfietsroutes in Brabant

Ontwikkeling van snelfietsroutes in Brabant

NOORD-BRABANT – Fietsen wordt steeds populairder in Brabant. Om meer mensen te laten fietsen, zijn gemeenten samen met de provincie Noord-Brabant bezig met het ontwikkelen van snelfietsroutes. De toekomstige fietsroutes maken verbindingen waar deze tekortkomen en gevaarlijke paden veiliger.  

 Met een snelfietsroute wordt een ruim fietspad zonder veel hindernissen bedoeld. Tijdens de fietsroute heeft de fietser zoveel mogelijk recht op voorrang. Tevens heeft de fietser ook weinig last van ander verkeer. Het doel van de snelfietsroutes is dat het fietsen gemakkelijk gaat, laat provincie Noord-Brabant weten op hun website. 

 De snelfietsroutes die zijn gerealiseerd zijn de route van Eindhoven naar Valkenswaard, van Oss naar s-Hertogenbosch en de route van Cuijk naar Nijmegen. De volgende snelfietsroutes zijn nog in uitvoering: Nistelrode naar Uden, Tilburg naar Waalwijk, Eindhoven naar Helmond, Waalwijk naar s-Hertogenbosch, Breda naar Tilburg, Uden naar Veghel, Bergen op Zoom naar Roosendaal en de route van Zaltbommel naar s-Hertogenbosch.  

 De provincie Noord-Brabant geeft op hun website aan dat de bouw van de snelfietsroutes nog ongeveer vijf jaar zal duren. Een aantal routes zullen in 2021 al klaar zijn voor gebruik. De snelfietsroute die van Breda naar Tilburg loopt verwachten zij in 2025 pas te kunnen gebruiken. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *