Sinterklaas cadeaus worden groot ingeslagen

Sinterklaas cadeaus worden groot ingeslagen

EINDHOVEN– Sinterklaas is weer in Nederland en mensen geven volop geld uit aan cadeaus. De cadeaus zijn duurder en meer dan met kerst. Maar aan welke cadeaus gaat dit geld uit?  

Sinds afgelopen zaterdag 14 november is onze Sint weer in het land. Dus is het ook weer tijd voor de ouders om de sinterklaascadeautjes te gaan verzamelen. Gemiddeld geven de ouders per persoon tussen de 80 tot 100 euro uit aan dit kinderfeest. Uit een onderzoek van PostNL en Thuiswinkel.org blijkt dat wij Nederlands meer dan een miljard euro aan het Sinterklaasfeest uitgeven online. Maar waar gaat dit geld naar toe? 

Het is en blijft een kinderfeest. Daarom worden de grootste uitgaven besteed aan kinderspeelgoed. Hier blijkt jaarlijks een terugkomende trend in te zijn. Namelijk de smart games voor de kleuters. En uno voor de iets oudere kinderen. Zo geeft een medewerkster van Jolie spellen in Eindhoven aan dat ook bordspellen weer meer een trend aan het worden zijn voor volwassene. ‘Mensen hebben blijkbaar weer meer behoefte aan gezelligheid en vooral ten tijde van corona.  

Medewerkers van de Intertoys in Eindhoven geven aan dat de meisjes vooral voorkeur hebben voor creatieve knutselspullen. Voor de jongens blijft Lego op nummer een staan. 

 

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *