Vrachtwagen met 180 varkens verongelukt in Den Bosch

Vrachtwagen met 180 varkens verongelukt in Den Bosch

’S-HERTOGENBOSCH – Een vrachtwagen volgeladen met 180 varkens is vanmiddag onderweg naar het slachthuis in de bocht van de afslag Nijmegen/Tilburg op de Bruistensingel verongelukt. Het is nog onduidelijk wat er precies gebeurd is, maar het wijst er op dat de vrachtwagen verkeerd beladen was en te hard door de bocht reed, waardoor hij omviel.

Een aantal varkens loopt vrij rond en het verkeer is momenteel stilgelegd. De politie is snel ter plaatse gekomen en probeert de varkens in bedwang te houden. Eerst is er geprobeerd met brancards de beesten naar twee nieuwe vrachtwagens te vervoeren, maar omdat dit te zwaar was, worden ze nu, met hekken er omheen, lopend naar de nieuwe vrachtwagens geloodst. Eén varken werd door maar liefst tien politiemannen geëscorteerd naar de vrachtwagen. De brandweer en takelwagens zijn ook uitgerukt naar de plek. Daarnaast helpen buurtbewoners een handje mee om de dieren op te vangen.

Veel varkens zijn er slecht aan toe of overleefden het ongeluk niet. Er is een dierenarts aanwezig op de plek van het ongeval. In de truck zitten momenteel nog veel varkens die er uitgehaald worden.

Met de nieuwe vrachtwagens zullen de varkens alsnog naar het slachthuis worden vervoerd. Omstanders vinden het tafereel erg zielig.

De geur van de varkens is van een paar kilometer verderop te ruiken. Ook zijn de beesten van een afstand luid te horen. Er is geprobeerd de dode varkens op de weg af te schermen. De Bruistensingel is vanaf de kant van het centrum afgesloten en de politie probeert het verkeer in goede banen te leiden.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *