Bewoond huis in brand gestoken door drugsbende

Bewoond huis in brand gestoken door drugsbende

Foto: Thijs van Goch

HEDEL– Het huis van twee broers is afgelopen dinsdagnacht in band gestoken terwijl ze aanwezig waren in het huis. De broers waren werkzaam bij de groothandel De Groot. Allebei zijn ze zwaargewond geraakt. Van het huis is niet meer veel over. Deze gebeurtenis lijkt volgens de politie op een aanslag.  

De Groot is een groothandel die is gespecialiseerd in het leveren van groente en fruit. Het familiebedrijf is zo groot geworden dat er ook een vestiging is in het Verenigd Koninkrijk.  Er is al langer sprake van dreigingen waarbij de groothandel betrokken is. Januari dit jaar werd er gedreigd met granaten in het dorpje Kerkdriel, waar sommige werknemers van het bedrijf wonen. 

 De Groot wordt al langere tijd afgeperst door een drugsbende. Deze drugsbende wil de groothandel gebruiken voor het transporteren en importeren van drugs. Nadat de politie achter deze afpersing en chantage is gekomen is er meteen actie ondernomen. Door deze ontdekking is de drugsbende veel geld misgelopen waar ze nu wraak voor lijken te nemen.  

 De werknemers van De Groot zijn niet meer veilig. De meeste zijn al een keer bedreigd of achtervolgd. Verder is de brandstichting niet het eerste wat er is gebeurd in Hedel, eerder zijn er al kogels rondgevlogen in het dorpje. Deze brandstichting was wel de overtreffende trap volgens de advocaat van de broers.  

 Het besef van de onveiligheid in Hedel wordt bij de bewoners steeds groter. ‘Ik ben de hele nacht wakker gebleven omdat ik te bang was om weer te gaan slapen.’ vertelde een omwonende tijdens de nacht van de brand. De politie doet er nu alles aan om de drugsbende te traceren.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *