‘Kloof tussen stagiaires en arbeidsmarkt moet kleiner’ Rens (23) co-owner stageplatform Weleurn

‘Kloof tussen stagiaires en arbeidsmarkt moet kleiner’ Rens (23) co-owner stageplatform Weleurn

Foto: Rens Wattimena (links, tweede van rechts)

Door: Bente van den Hurk

‘Met de online stage wereld ‘Weleurn’ willen wij de kloof tussen stagiaires en de arbeidsmarkt verkleinen’, vertelt Rens Wattimena (23) vol passie en enthousiasme. Samen met co-founders Oscar van de Leur (23) en Nancy van de Leur (25) woonachtig in Den Bosch werkt hij voor Weleurn. Weleurn is een online stageplatform voor studenten waar zij reviews en ervaringen van stages, wereldwijd kunnen lezen en plaatsen. Studenten kunnen contact leggen met stagebedrijven via match making en video integratie. Via de podcasts van Weleurn kunnen studenten naar stage-ervaringen luisteren van oud-stagiaires.

Rens is opgegroeid in Berlicum en is later in Den Bosch komen wonen. Hij vertelt dat hij al vroeg geïnteresseerd was in gastvrijheid, management en de hotelwereld. Daarom is hij in 2015 gestart aan de Hotelmanagement school in Maastricht. Hij is februari 2020 afgestudeerd en werkt nu voor het stageplatform Weleurn.

‘Elke student verdient een super educatieve en leuke stage, we willen geen uitbuiting en discriminatie meer van stagiaires. We willen zorgen dat studenten een fatsoenlijke stagevergoeding krijgen en dat de algehele kwaliteit van stages gewoon beter wordt. De stage-ervaringen delen de studenten met Weleurn, wij zijn onpartijdig wat het een transparant en betrouwbaar concept maakt. Bedrijven betalen om lid te zijn van de Weleurn community waardoor zij de mogelijkheid hebben om de reviews van studenten in te kunnen zien. Ook is er voor deze bedrijven een match-making tool en video integratie beschikbaar.

Mijn praktijkstage heb ik in een vijf sterrenhotel in Bangkok gelopen. Ik moest negentien uur per dag werken, zeven dagen per week, het was echt verschrikkelijk. Er lag zoveel druk op mij, mijn haar viel uit en toen mijn moeder en mijn zusje mij bezochten was ik tien kilo afgevallen. De werkdruk en de uren die ik heb gemaakt waren gewoon te veel. Ik had een dag achttien uur achter elkaar gewerkt en moest de volgende dag om zes uur weer beginnen. Ik vroeg aan mijn leidinggevende of het goed was als ik mocht bijslapen, waarop hij zei, “Welcome to Thailand, every day hard work, you better get used to it’’.

De Aziatische cultuur is vrij onderdanig en het was niet vanzelfsprekend om tegen je meerdere in te gaan, daar had ik veel moeite mee. Als ik iemand van een hogere functie aansprak die nog boven mijn leidinggevende werkte werden ze leip, het was respectloos. Jouw eigen mening laten horen en ergens tegen in gaan werd niet gewaardeerd. Ik was de enige Nederlander in het hotel, waardoor ik mijn ervaringen niet kon delen met iemand. Toen mijn stagebegeleider mij opzocht in Bangkok schrok ze zo erg van de werkomstandigheden en vertelde dat ze mij gelijk weg wilde halen uit het hotel. Op dat moment heb ik wel gevraagd hoe school ooit mensen naar dit hotel kon sturen. School heeft mij niet verteld hoe het in Thailand in dit hotel eraan toe zou gaan. Ik had zelf graag gewild dat er een stageplatform zoals Weleurn was waarop ik een goed beeld kreeg van werken in het hotel.

De hele stageperiode heb ik geklaagd en de dagen afgeteld maar ik heb hele mooie herinneringen als ik eraan terugdenk, toch wilde ik absoluut niet langer blijven. Ik raad het honderd procent aan om in het buitenland stage te lopen. Je wordt enorm zelfstandig, je leert omgaan met cultuurverschillen en houdt die ervaringen voor de rest van je leven. Dat proberen wij ook heel erg bij te brengen in de podcast van Weleurn.

Oscar en Nancy hebben het stageplatform opgezet uit eigen problematiek. Hoe kan het zo zijn dat als je uiteten gaat, je precies weet of het eten lekker is, het restaurant hygiënisch is, wat het interieur is, noem maar op. Maar over een stage, een van de belangrijkste dingen uit je leven, weet je vrijwel niks. Toen hebben ze elkaar gelijk de hand geschut en zijn begonnen. Zelf ben ik in juni dit jaar bij Weleurn gekomen. Oscar en ik hebben altijd de droom gedeeld om te ondernemen. Van kleins af aan riepen wij al dat we samen een bedrijf wilde starten. Ik heb jaren over deze droom gepraat maar ik moet na drieëntwintig jaar wel een keer die praatjes gaan waarmaken. Ik keek altijd met enorme indruk naar het werk van Oscar en Nancy. Ik heb nooit durven denken dat ik met hen mocht samen werken bij Weleurn en nu ben ik deel van het vennootschap geworden, dat vind ik wel heel bijzonder. Gas geven, knallen en deuren intrappen, dat is wat Weleurn nog nodig had naast twee super intelligentie en doordachte mensen en die persoon ben ik.

Op Weleurn kunnen studenten afstudeerstages vinden, traineeships, meeloop stages enzovoort. Door de onlinevideo integratie en matchmaking kunnen bedrijven die deel zijn van de Weleurn community wel vijftig studenten per dag bekijken. Nu zouden twintig studenten op de koffie komen, dat kost klauwen met geld en zeeën van tijd. Door dit systeem kunnen bedrijven veel sneller en effectiever werken. Deze manier van werken is in de tijd van corona nog handiger. Het concept is niet bedacht met als hoofdreden corona maar echt uit efficiëntie en onderscheidend vermogen. Wij denken dat door in het begin een goede match te maken tussen stagiair en bedrijf dat er een super goede kans is op een lange samenwerking. Op de Weleurn manier kan jij de stagiair helemaal opleiden en inwerken, zodat als hij of zij begint je een klaargestoomde stagiair(e) hebt die er zin in heeft en precies weet hoe het bedrijf werkt. Dat is goud waard.

De bedrijven betalen hier een x bedrag voor maar voor studenten is het volledig gratis. Iedereen heeft recht op een leerzame stage en dat moet voor studenten gewoon geen geld kosten. Bij Weleurn hebben we ook veel contact met de bedrijven waardoor wij te weten komen waarom dit bedrijf wel een fantastische stage aanbiedt en de ander niet.

Sinds kort hebben we ook podcasts van Weleurn. In deze podcast hebben we oud-stagiaires op bezoek, zij delen hun goede en/of slechte ervaringen met ons. De gasten praten over hun ontwikkelingen op werk- en persoonlijk vlak als gevolg van de stage-ervaring. Op dit moment richten we ons vooral op HBO studenten maar in de toekomst gaat dit ook MBO en WO zijn. De podcast is gericht op jongeren die opzoek zijn naar een stage. Doormiddel van deze podcast krijgen de studenten een beetje de feeling met het bedrijf en horen zij de valkuilen, tips en dingen waar je op moet letten tijdens stage.

Met Weleurn creëren we een wereld waarin de kloof tussen stagiaires en de arbeidsmarkt veel kleiner is.  We willen ervoor zorgen dat studenten een fatsoenlijke stagevergoeding krijgen en dat de algehele kwaliteit van stages gewoon beter wordt. Ik denk dat Weleurn heel belangrijk is voor de maatschappij.

Wij zien heel veel potentie in Weleurn, een nieuwe stagewereld creëren, dat gaat gewoon gebeuren.’

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *