´Open Over Depressiviteit´ geeft mensen met mentale klachten een stem

´Open Over Depressiviteit´ geeft mensen met mentale klachten een stem

Stadhuisplein Eindhoven 8-12-2020

Een reeks portretten van jonge mensen die iets vertellen over hun depressiviteit is de basis van het nieuwe project van Open Mind die zich afgelopen week in Eindhoven op het stadhuisplein vestigde. Met deze foto´s met verhalen van jongeren over depressiviteit probeert Open Mind bespreekbaarheid te creëren over dit onderwerp vertellen ze op hun website stichtingopenmind.nl. 

Mirjam Bekker-Stoop, Managing Director van Open Mind, startte afgelopen 9 oktober een portretserie van jongeren en jongvolwassenen die hun verhaal wilde delen over hun ervaring met depressiviteit. Mirjam Bekker-Stoop kwam op dit initiatief nadat ze haar eigen dochter zag worstelen met depressieve klachten. Linelle Deunk , fotograaf van de portretserie, heeft ook een dochter met depressieve klachten en wilden samen met Mirjam op pad om een manier te vinden om deze groep te ondersteunen in een creatieve vorm. 

Samen bezochten ze 10 Nederlandse steden op zoek naar jongeren en jongvolwassenen die hun verhaal wilden delen en spraken ze met verschillende psychiatrische instanties. Tijdens hun onderzoek kwamen ze erachter dat 1 op de 5 volwassenen en 10% van de jongeren in Nederland last heeft van depressie. En na het voeren van talloze gesprekken bleek de aanhang naar bespreekbaarheid van dit onderwerp enorm te zijn.  

Lopend langs de portretserie zie ik mensen stil staan en lezen. Ik denk dat daarmee het doel van Mirjam Bekker-Stoop en Linelle Deunk al bereikt is. Dat wij als samenleving een luisterend oor willen bieden voor mensen met depressieve klachten.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *