Één dode door brand in bejaardentehuis maandagmiddag te Zaltbommel

Één dode door brand in bejaardentehuis maandagmiddag te Zaltbommel

Foto: Geesje Blokhuis

ZALTBOMMEL-In een appartement op de eerste verdieping van woonzorgcentrum de Wielewaal te Zaltbommel brak gistermiddag rond 15:00 uur brand uit. De brandweer en politie kwamen met veel troepen ter plaatse en de brand was snel onder controle. Bewoners werden uit voorzorg geëvacueerd naar een andere verdieping en zo veiliggesteld van de rookoverlast. Veiligheidsregio Gelderland-Zuid bevestigd in een interview met het Brabants Dagblad het overlijden van één inwoner en één gewonde.  

Rond 15:00 gistermiddag brak er brand uit in een van de appartementen van woonzorgcentrum de Wielewaal te Zaltbommel. De oorzaak van de brand is nog onbekend en de brandweer doet momenteel onderzoek. De overige bewoners zijn door de brandweer geëvacueerd naar een andere etage.  

De overledene was de bewoner van het appartement waar de brand is ontstaan, waarschijnlijk is de desbetreffende persoon omgekomen door het overtollig inademen van rook. Een verzorgster die op het moment van de brand mee hielp met de evacuatie van de ouderen is gewond, zij ademde te veel rook in en werd naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek.  

Politie, brandweer en ambulances schoten met veel man snel te hulp en er werd zelfs een traumahelikopter ingeschakeld. De brandweer kondigde om 15:50 brandmeester aan.  

Foto: Geesje Blokhuis

Pieter van Maaren, burgemeester van Zaltbommel betuigd in een interview aan Het Brabants Dagblad steun aan de betrokkenen van het ongeval en leeft mee met het personeel; ‘Een bewoner op deze manier verliezen is enorm triest. Ik leef mee met alle bewoners en begeleiders van het woonzorgcentrum en met de familieleden van het slachtoffer.

Omwonende en inwoners van Zaltbommel verzamelde zich massaal rondom de gebeurtenis, de 1,5 meter afstand kon uiteindelijk niet meer gewaarborgd worden. Slechts enkele omstanders droegen een mondkapje.  

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *