Is er hoop voor FC Den Bosch dankzij oud-international?

Is er hoop voor FC Den Bosch dankzij oud-international?

Bron: Emillio Garcia, Unsplash

’S-HERTOGENBOSCH- Oud-international Wesley Sneijder is in gesprek met FC Den Bosch over een mogelijke samenwerking, dit bevestigde Ebert Dollevoet vanmiddag tegenover Omroep Brabant. De directeur van TOP-Events wil samen met Sneijder de Bossche club helpen om er weer bovenop te komen. Wat de rol van Sneijder wordt is nog niet duidelijk, de club vindt het nog te vroeg om commentaar te geven. 

De club uit ‘s-Hertogenbosch die momenteel met elf punten onderaan staat in de keukenkampioen divisie heeft een moeilijke periode achter rug. Naast de financiële problemen bij de club werd afgelopen zaterdag ook nog eens bekend gemaakt dat hoofdtrainer Erik van der Ven per direct is ontslagen door aanhoudende tegenvallende resultaten. Den Bosch supporter Luuk Hendriks ziet natuurlijk ook de tegenvallende resultaten van de afgelopen tijd en laat weten erg blij te zijn over een mogelijke samenwerking. 

Het is duidelijk dat een externe partij FC Den Bosch financiële steun moet gaan verlenen, de club kampt al jarenlang met financiële problemen en kan de broek zelf nauwelijks omhooghouden. Al jarenlang heeft de club te maken met teruglopende toeschouwersaantallen en sponsors die zichzelf terugtrekken, vandaar dat de club zich in de zomer van 2018 nadrukkelijk te koop heeft gezet. Dat Wesley Sneijder nu interesse toont om met een al bestaande sponsor FC Den Bosch in leven te houden is natuurlijk super!” Aldus Hendriks 

Trouwe fan Cas Wiericx laat weten aan BrabantSVJmedia dat hij ook erg blij is met de gesprekken tussen Sneijder en de Bossche club. 

Laat die Wesley maar lekker komen. De club heeft gewoon geld nodig en als dit van Wesley zou komen in plaats van een of andere oliesjeik dan zou dat al helemaal mooi zijn!  Aldus Wiericx 

Jordania 

Nu het nieuws van de mogelijke samenwerking met Sneijder naar buiten is gekomen zal het veel fans doen terugdenken aan de samenwerking met de Georgiër Kakhi Jordania. De zoon van de voormalig-eigenaar van Vitesse zou de Bossche club terug naar de eredivisie moeten brengendaar werd echter door de KNVB een stokje voor gestoken omdat zij niet konden achterhalen waar Jordania zijn geld vandaan kwam. De blokkade van de KNVB resulteerde bijna in een faillissement voor de club en een nog lopende rechtszaak.  

Het is daarom maar te hopen dat volgende samenwerkingen van de club met investeerders wel tot een goed eind zullen komen en met de mogelijke komst van Wesley Sneijder lijkt het daar wel op. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *