BLAStprijs 2021 in het teken van studentenhuisvesting

BLAStprijs 2021 in het teken van studentenhuisvesting

BREDA – BLASt, het platform voor landschap, architectuur en stedenbouw in Breda, deelt jaarlijks een architectuurprijs uit, waarmee het doel is de aandacht te vestigen op het belang van ruimtelijke kwaliteit in Breda. In 2021 wordt voor de zesde keer deze prijs uitgereikt, en dit keer in de categorie ‘beste studentenhuisvesting’. Bovendien wordt er in 2021 voor het eerst niet alleen een juryprijs, maar ook een publieksprijs uitgereikt.

Jaarlijks volgen duizenden studenten in Breda middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Studenten die graag in de stad wonen waar ze studeren. Als onderwijsstad is het van belang dat Breda haar studentenhuisvesting op orde heeft. Afgelopen jaar, toen veel studenten noodgedwongen hun lessen vanuit hun studentenkamer volgden, bleek eens te meer dat de invulling van de (beperkte) ruimte en omgeving van groot belang is. Om deze reden staat de BLAStprijs dit jaar in het teken van studentenhuisvesting.

Bij het uitreiken van de prijs wordt gekeken naar de vormgeving van collectieve voorzieningen. Draagt bijvoorbeeld de fietsenstalling, de gezamenlijke keuken, de wasruimte en het groen bij aan de kwaliteit van wonen? Hoe is het programma verweven met de stad? Een goede inpassing draagt namelijk bij aan de dynamiek van de wijk.

BLASt roept architecten, ontwerpers, aannemers en opdrachtgevers op om hun beste plannen aan te melden voor de BLAStprijs 2021. Het aanmeldingsformulier en het reglement zijn te vinden op www.stichtingblast.nl/BLAStprijs. Inschrijven kan tot 1 februari 2021. Alle studentenhuisvesting die de afgelopen vijf jaar in Breda is gerealiseerd komt in aanmerking voor de prijs. Ook maakt de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit van de gemeente Breda een selectie van relevante projecten die deelnemen. De winnaar wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst in april bekendgemaakt.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *