Weer een jaarwisseling zonder groot feest

Weer een jaarwisseling zonder groot feest

Er wordt nog wel even een sterretje aangestoken voor het nieuwe jaar.

Het leek afgelopen zomer de goede kant op te gaan, maar toch werd Nederland vlak voor kerst weer teleurgesteld: een nieuwe lockdown. Dit betekend dat er weer maar in kleine groepen kerst en oud en nieuw gevierd kon worden. Zo ook bij mijn vriendengroep.

Na alle vier nog op oudejaarsdag hard gewerkt te hebben bij ieder zijn eigen baantje, kwamen we rond het begin van de avond samen. Om 19:00 zouden Don Porsche en Emma Koekkoek het eten klaar hebben en mochten wij aanschuiven. Samen met Dion Circkens kom ik, ietsjes te laat, om kwart over zeven de woning binnen van het stel. De geur van het eten kwam gelijk aanwaaien en het was gelijk al bekend wat we gingen doen: gourmetten! “We hadden nog zoveel over van afgelopen kerst dus wij dachten we kunnen nu lekker alles opmaken!” Vertelt Emma vrolijk.

De vier vrienden hadden elkaar voor de kerstdagen als laatste gezien, dus er was veel bij te praten. Onder genot van een biertje of een wijntje en het lekkere eten kwamen er verschillende kerstverhalen naar boven: “Mijn neefjes hadden een supergrote Lego set gekregen van Harry Potter,” vertelt Dion, die zelf ook een groot Lego fanaat is, “Natuurlijk moest ik even helpen met het in elkaar zetten, vervolgens heb ik de hele avond het hele pakket in elkaar gezet, terwijl mijn neefjes al langer afgeleid waren door andere cadeautjes, maar ze hebben nu in ieder geval wel een mooi Zweinstein kasteel!” In zijn enthousiasme tikt Dion zijn biertje om, wat niet echt een verassing was voor de rest van de groep: “Jij kan echt nooit een avond niet iets laten vallen, knoeien of weet ik veel wat”, klaagt Don terwijl hij doekjes pakt om het op te ruimen.

Iedereen hielp even mee met opruimen nadat iedereen vol zat. Nog steeds hadden Don en Emma te veel over: “Toch maar nog een keer gourmetten morgen?”, grapt Dion. Vervolgens worden uit de kast een stapel vol met verschillende bordspellen tevoorschijn gehaald. De vriendengroep heeft regelmatig spelletjesavonden en wilden ook vanavond lekker veel spelletjes gaan doen. De gebruikelijke discussie kwam op gang, de ene wilt dit spelletje eerst doen, de andere wilt dat spelletje eerst doen. Uiteindelijk viel de keuze op ‘Ticket to Ride’. Tijdens het spelen wordt er veel gelachen en komen er inmiddels ook al weer een paar hapjes op tafel. Waar iedereen rustig aan wat lekkers van pakt.

Emma won het potje en keek vervolgens geschrokken op de klok: “Het is alweer half 12!” De spelletjes worden opgeruimd en de bank is de nieuwe zit plek van de vier vrienden. Op de tv wordt het ‘Snollebollekesconcert’ opgezet. Wat voor veel hilariteit zorgt in de vriendengroep, aangezien dit niet echt de standaard muziekkeuze is. Toch lallen de jongen ironisch mee met nummers van Snollebollekes, Gerard Joling en nog veel meer.

Even later is het zo ver: 12 uur! Don opent met veel moeite een champagnefles en uit angst voor de kurk duiken Dion en Emma snel weg. Na het vullen van de glazen lopen we naar buiten om naar het vuurwerk te kijken, zelf hebben de vrienden niks: “Ik vind het zo’n geldverspilling, het is veel te duur en ja wat heb je er nou echt aan. Op deze manier zie ik ook genoeg,” legt Don uit. Na wat buren nieuwjaar gewenst te hebben gaan we weer naar binnen. Hier worden nog de hele avond spelletjes gespeeld, biertjes gedronken en gelachen. Toch nog een goed begin van het nieuwe jaar!

Over de auteur

Roy van den Bosch

Ik ben Roy van den Bosch, 23 jaar en ik zit in het eerste jaar van de opleiding Journalistiek in Utrecht. Geboren en getogen in Apeldoorn, vind ik het erg leuk om mijn wereld nu verder te verbreden in Utrecht. Ik interesseer mij erg in sport en wil hier ook in mijn journalistieke opleiding in verder gaan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *