Nieuwe lockdown voorkomt bioscoopuitje

Nieuwe lockdown voorkomt bioscoopuitje

De film wordt met veel spanning gevolgd

Tweeënhalf jaar wachten op een nieuwe film en vervolgens op het laatste moment niet naar de bioscoop kunnen. Het gebeurde Lucas Baeten, Tim Uilen en Marco Mulder. Gelukkig voor deze jongens kunnen ze toch nog op een andere manier de film kijken: gewoon lekker thuis.

Bij binnenkomst is een niet te missen geur al direct te ruiken: popcorn. Dit is niet een standaard geur voor een studentenkamer als deze, maar vandaag hoort het er wel bij. Een paar seconden later is het piepje van de magnetron te horen en wordt de popcorn door Lucas tevoorschijn gehaald. De tafel staat al vol met andere lekkernijen en daar wordt de popcorn nu aan toegevoegd. Alles staat gereed om eindelijk de langverwachte film te gaan kijken. “Ik ben van jongs af aan al Spiderman fan en deze film wordt hopelijk toch wel de beste en grootste film van allen,” vertelt Lucas. “Vanaf het moment dat er zo’n jaar geleden geruchten kwamen over deze film kon ik niet wachten totdat het uitkwam.”

Oud-klasgenoten

Inmiddels komen, zoals gewoonlijk ietsjes te laat, Tim en Marco binnen. De drie vrienden nemen plaats op de bank en Tim vertelt hoe dit tot stand is gekomen: “We zaten bij elkaar in de klas op het mbo, waarbij we merkten dat we alle drie alle Marvel films kenden en keken. Vanaf dat moment kijken we eigenlijk elke film met z’n drieën samen in de bioscoop.”

Erg zuur

Helaas werd dit bioscooptripje dit jaar afgelast, aangezien Mark Rutte de avond voor het bioscoopuitje verkondigde dat Nederland opnieuw in lockdown zou gaan. “Dit was wel echt heel zuur. Ik geef niet zoveel om wel of geen lockdown, maar na zo lang gewacht te hebben op deze film en vervolgens het op het laatste moment door je neus geboord te krijgen, daar was ik de afgelopen dagen wel even flink chagrijnig over,” legt Marco duidelijk geïrriteerd uit.

Een andere manier

Toch hebben de drie oud-klasgenoten een manier gevonden om de film te kijken. Via een illegale site staan er versies van de film op. “Helaas zijn er nog geen échte goede versies op. Het meeste is gewoon gefilmd in de bioscoop,” vertelt Lucas. “We wilden eerst nog wachten totdat er een betere versie online kwam, maar dat wordt ons toch te lang wachten.”

Onscherp

Het is duidelijk te merken aan de jongens dat ze zo snel mogelijk de film willen starten, wat vervolgens ook gebeurd. Lucas had gelijk over de kwaliteit van deze versie: gefilmd vanuit een bioscoopstoel, waarbij je soms mensen voor het beeld langs ziet lopen en ook op verschillende momenten de focus even weg is, wat voor irritatie zorgt: “Nee, niet nu”, hoor ik verschillende keren tijdens de film.

Gerucht of waarheid?

Er was één gigantisch gerucht voordat deze film uitkwam. Er werd veel gepraat en gehint naar dat vroegere Spidermans, gespeeld door Andrew Garfield en Tobey Maguire, terug zouden komen in deze film samen met de huidige Spiderman, gespeeld door Tom Holland. Ongeveer halverwege de film gebeurd het, in een mooie scene komt opeens Andrew Garfields’ Spiderman tevoorschijn. Verschillende kreten van blijdschap vullen de kamer en de jongens kijken elkaar vol ongeloof aan. Ook op de tv is gejuich te horen, aangezien het natuurlijk in de bioscoopzaal is opgenomen. Als even later ook Tobey Maguires’ Spiderman in beeld komt herhaalt dit zich weer: dit is alles waar de Spiderman fans op hebben gewacht.

Verbazing

Na een bloedstollend einde van de film blijven de jongens in verbazing in de bank zitten: Tim en Lucas kijken met hun mond open elkaar aan en Marco probeert uit te leggen waarom dit de beste film is die hij in tijden heeft gezien: “Ik had nooit in mijn leven verwacht, dat ik een film als deze zou zien, dit is alles wat ik ooit heb gewild.” Tim en Lucas zijn het hier compleet mee eens, waarna vervolgens verschillende discussies op stoom komen over wat er is gebeurd en waar de volgende film over gaat. Grote kans dat die film ook weer samen wordt bekeken.

Over de auteur

Roy van den Bosch

Ik ben Roy van den Bosch, 23 jaar en ik zit in het eerste jaar van de opleiding Journalistiek in Utrecht. Geboren en getogen in Apeldoorn, vind ik het erg leuk om mijn wereld nu verder te verbreden in Utrecht. Ik interesseer mij erg in sport en wil hier ook in mijn journalistieke opleiding in verder gaan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *