Jongerenhulp in Culemborg flink verstoord 

Jongerenhulp in Culemborg flink verstoord 

Voor jongeren uit de gemeente Culemborg is het Jongerenwerk van de stichting Elkwelzijn een laagdrempelige basisvoorziening. Zo worden jongeren geadviseerd, ondersteund en begeleid door jongerenwerkers over actuele thema’s die een rol in hun leven. Desalniettemin heeft de coronacrisis geleid tot een substantiële afname in de hoeveelheid jongeren die geholpen konden worden door de jongerenwerkers. 

Elkwelzijn, een welzijnsorganisatie, bestaat uit diverse afdelingen waaronder het Jongerenwerk. Het Jongerenwerk biedt jongeren een ondersteuning op maat aan. Deze ondersteuning heeft volgens Jongerenmedewerker Jaouad Aamri een breed spectrum. ‘De ondersteuning die wij aanbieden loopt zeer uiteen en kan daarom gezien worden als een total-package. ‘Zo hebben we te maken met bijvoorbeeld jongeren die graag wat willen betekenen voor hun wijk in Culemborg, maar ook jongeren die vastlopen in de maatschappij’, aldus Aamri.  

Het Jongerenwerk beschikt doorgaans over een grote groep jongeren die geholpen kunnen worden. Echter is deze groep wel gekrompen de afgelopen twee jaar. ‘Een groot deel van onze groep jongeren hebben we verloren tijdens de coronacrisis. Zo kwam in het begin ongeveer 80% van ons werk stil te liggen’, geeft Aamri aan. Deze afname komt volgens Aamri vooral omdat jongeren niet meer de kans hebben om simpel binnen te lopen bij de stichting Elkwelzijn, maar nu online geholpen worden. Ook geeft Aamri aan het Jongerenwerk sinds de coronacrisis moeite heeft om jongeren te benaderen. ‘Voor de coronacrisis liepen we simpel gezegd sportkantines en scholen binnen’, vertelt Aamri. Wel heeft het Jongerenwerk de mogelijkheid om ‘out-region’ te werken. ‘We trekken dan vooral naar verschillende hangplekken van jongeren om zo met nieuwe jongeren in contact te komen of bestaande relaties te onderhouden’, geeft Aamri aan.  

Aamri is echter hoopgevend, omdat er langzaam maar zeker minder maatregelen beginnen te gelden. ‘Op dit moment is de stichting fysiek toegankelijk voor kwetsbare groepen die zeer veel behoefte hebben aan begeleiding. Maar de hoop is nog steeds om terug te keren naar hoe het voor de coronacrisis was’, vertelt Aamri hoopgevend. 

Over de auteur

pelin bilgili Bilgili

Mijn naam is Pelin Bilgili en 20 jaar oud en eerstejaars student aan de School voor Journalistiek te Utrecht. Ik ben erg geïnteresseerd in sport, economie en maatschappelijke problemen. Verder ben ik erg nieuwsgierig en vind het leuk om onderzoek te doen naar onderwerpen die ik interessant. Ik kijk erg op naar de sportjournalist van F1 Frederica Masolin.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *