Versoepelingen voor horeca wekt veel positiviteit op

Versoepelingen voor horeca wekt veel positiviteit op
Twee maanden lang heeft de horeca hun deuren voor de zoveelste keer moeten sluiten door de coronacrisis. Maar na de persconferentie van 25 januari komt hier een einde aan en mag de Horeca weer tot 22:00 uur open. Zo ook Brasserie Streek.

Het is nu nog erg stil in Brasserie Streek, maar vanaf morgen, woensdag 26 januari mag de brasserie met liefde weer de gasten ontvangen. Dat het tijd werd hiervoor was wel duidelijk, zo’n lockdown gaat dan ook niet zonder slag of stoot. Bedrijfsleider van de brasserie, Gerard van Loenen, vertelt dat het steeds opnieuw dicht moeten erg zwaar is. Met terugkijkende blik zegt hij dan ook: ‘Als het net als vorig jaar zo is dat we een half jaartje open zijn dan zouden we dat jammer vinden omdat wij zelf graag onze deuren openhouden.’. Het steeds opnieuw dichtgaan zorgt voor veel onzekerheid binnen het bedrijf. Ondanks dat de brasserie redelijk groot is, kost zo’n lockdown veel geld. ‘Dicht is nooit goed,’ aldus Van Loenen.

Naast dat er tijdens de lockdown veel geld wordt misgelopen, kost het ook personeel. ‘Veel mensen met een nul-urencontract vertrekken naar een supermarkt,’ vertelt de bedrijfsleider. Echter komt het personeel na een bepaalde tijd open te zijn toch wel weer terug omdat ze het horecawerk missen, maar in de tussenliggende tijd is het flink aanpoten. Gelukkig voor de brasserie komt er weer wat meer positiviteit aan en schijnt er licht aan het eind van de donkere tunnel. De werknemers en -gevers die erover zijn gebleven na deze lockdown zijn al druk bezig met de voorbereidingen en staan in de startblokken om woensdag 26 januari de deuren weer te kunnen openen.

Dat de inwoners blij zijn met de nieuwe versoepelingen weten de werknemers van de brasserie maar al te goed. Veel mensen hebben het personeel al laten weten dat ze woensdag een drankje komen doen. Het doet de brasserie veel goeds om de positieve reacties te horen van de gasten; ‘Het zorgt toch voor een verbintenis,’ zegt Van Loenen. Op deze manier komt het klantencontact weer terug en is het werken een stuk leuker.

Ook de negentienjarige Culemborger, Bix Roberts, kan niet meer wachten tot de horeca weer open mag. Voor de lockdown, toen de horeca nog open was ging hij vaak met vrienden ergens wat eten of een drankje doen. ‘Even gezellig bijkletsen onder het genot van een biertje kan nooit kwaad,’ vertelt Roberts dan ook met een lach op zijn gezicht. Nadat hij zijn vwo-diploma heeft gehaald spreekt hij zijn middelbare schoolvrienden een stuk minder, en was de vrijdagmiddag vaak hét moment om weer even bij elkaar te komen. Helaas was dit de afgelopen twee maanden niet mogelijk en hebben de vrienden elkaar dus een lange tijd moeten missen. Gelukkig voor Bix en zijn vrienden kan hij vanaf woensdag 26 januari weer een biertje gaan drinken en bijkletsen met de vriendgroep.

Echt losgaan op de dansvloer zit er helaas nog niet in, de gasten zijn verplicht om te gaan zitten en vaste zitplaats te hebben. Daarnaast is het vertonen van een geldige QR-code nog steeds verplicht.

Over de auteur

Sanne Bitter

Ik ben Sanne Bitter, 18 jaar, en zit nu in het eerste jaar van de HBO-opleiding journalistiek in Utrecht. Zelf weet ik al erg lang dat ik de journalistiek in wil! Ik ben erg sociaal, gedisciplineerd, en ben lekker eigenwijs. Met deze eigenschappen hoop ik mooie content te gaan maken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *