Wethouder Collin Stolwijk neemt afscheid bij gemeente Culemborg

Wethouder Collin Stolwijk neemt afscheid bij gemeente Culemborg

Na dit voorjaar heeft wethouder Collin Stolwijk aangegeven te stoppen te stoppen met zijn functie bij de gemeente. Nadat hij zich bijna acht jaar heeft ingezet op meerdere terreinen zoals sport, onderwijs en financiën is het tijd voor een nieuwe uitdaging.

‘Het is mijn overtuiging dat het na bijna acht jaar zowel voor de stad als mij goed is om andere dingen te doen’ zegt de wethouder als ik hem vraag waarom hij deze keuze heeft gemaakt. ‘Nieuwe ideeën, een nieuw geluid en verse energie is goed voor de stad. En zelf merk ik dat ik na zo’n periode ook toe ben aan een nieuwe omgeving, ander werk en nieuwe uitdagingen’. Ook al heeft de wethouder zin in een nieuwe uitdaging, gaat hij veel missen aan zijn werk. ‘Ik ga alle contacten met al de mensen waarmee je samen werkt aan de stad het meeste missen. Ook sta je als wethouder letterlijk midden in de gemeente en in de samenleving en dat is heel leuk om te doen”.

Stolwijk begon acht jaar geleden vooral vanuit maatschappelijke betrokkenheid voor zijn stad Culemborg. ‘Ik wilde graag Culemborg, samen met veel anderen, een beetje beter en mooier maken. Voor alle inwoners, ondernemers en bezoekers van onze stad’. En heeft na die acht jaar ook voor veel uitdagingen gestaan zo vertelde hij. ‘Een paar jaar geleden stonden we als gemeente voor een fors financieel probleem. Ik was toen wethouder financiën en heb er toen een flinke kluif aan gehad. Uiteindelijk heeft de gemeenteraad een wat mij betreft goed pakket aan maatregelen vastgesteld’. En daarom is de Culemborger ook trots op het feit dat de gemeente er nu relatief goed voorstaan als het om de gemeentefinanciën gaat.

De burgemeester van Culemborg, Gerdo van Grootheest, vindt het jammer dat Collin Stolwijk stopt als wethouder. ‘Hij heeft zich jaren ingezet voor de publieke zaak, en het is een groot goed dat mensen dat willen doen. Collin voelt zich zeer betrokken bij de onderwerpen die wekelijks op de tafel liggen in de vergadering van burgemeester en wethouders. Of het nu gaat om Culemborgers betere kansen te bieden op de arbeidsmarkt of het investeren in Culemborgse sportaccommodaties. Hij denkt altijd mee met zijn collega’s om tot een oplossing te komen, belangrijke eigenschappen van een goede wethouder’. Niet alleen op professioneel gebied gaat de burgemeester de wethouder missen. ‘Ook zijn humor en grappen met zijn bulderende lach is echt iets wat ik ga missen’.

Niet alleen stopt Collin Stolwijk met zijn werk bij de gemeente Culemborg. Maar ook bij het initiatief HUB Rivierenland stopt hij met zijn taken binnen het bestuur. ‘Op dit moment is het bij HUB Rivierenland zo dat ik als wethouder van de gemeente Culemborg in het bestuur zit. En omdat ik stop als wethouder stop ik nu ook bij HUB’. Stolwijk zette zich graag in voor dit initiatief. ‘Mijn motivatie was altijd de verbinding tussen onderwijs en arbeidsmarkt versterken. In het belang van leerlingen of studenten die gebaat zijn bij goede keuzes in hun loopbaan. En in het belang van plekken voor jonge werknemers en vaardige medewerkers voor werkgevers’.

Bij HUB Rivierenland vinden ze het ook spijtig dat de secretaris hun verlaat. ‘Zonder Colin zou HUB er niet zijn geweest. Hij heeft de stappen van dit initiatief vanaf het eerste moment gesteund, en binnen gemeente Culemborg en daarbuiten aandacht gevraagd voor onze activiteiten’, zo zegt projectleider Cecile van den Boogaard. ‘Deze steun is super belangrijk geweest om de stichting op te richten en de financiering te organiseren en regionaal te kunnen gaan opschalen. De open houding, de manier waarop hij partijen weet te verbinden en zijn volharding zijn belangrijke oorzaken geweest voor het succes van HUB Rivierenland. Tot slot is de manier waarop hij mensen meeneemt in een idee, hoe hij mensen enthousiast weet te krijgen, zijn alleen hele mooie eigenschappen die wij erg gaan missen’.

Over de auteur

Just van Westen

Just van Westen (18) Student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Woont zijn hele leven in Enkhuizen en ambieert een toekomst in de sportjournalistiek. Werkt als kok in een restaurant en interesses liggen in film, Voetbal en acteren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.