Theatrale muziekwandeling dit jaar langs Diefdijk

Theatrale muziekwandeling dit jaar langs Diefdijk

Geïnteresseerden in het verleden rondom de Nederlandse delta, kunnen op 2 en 3 oktober langs de Diefdijk een theatrale muziekwandeling maken. Op deze wandeling kom je langs live scenes op elke locatie, die gepaard gaan met muziek en geluidseffecten. 

Circado Diefdijk levert verhalen van de Nederlandse delta, de rivieren, de bewoners en hun strijd tegen het water. Voor de muziek, tekst en geluidseffecten wordt gebruik gemaakt van een app die van tevoren geïnstalleerd dient te worden.

De lat ligt hoog

In oktober 2020 organiseerde Circado een soortgelijk evenement rond ‘het verdronken dorp’ Groessen. De ervaringen van bezoekers waren hier positief. Ook de gidsen en spelers hebben genoten van het meespelen in deze voorstelling. De makers stonden direct na de wandeling in 2020 al te popelen om met de volgende te starten, waar de lat nog hoger is gelegd. Dit alles wordt genoemd door de website van Circado Diefdijk zelf.

Wij hebben gesproken met componist Eef van Breen, die ook vorig jaar mee heeft gewerkt aan Circado Groessen. ‘Het community-aspect is ontzettend belangrijk, dat is ook een groot deel van het kunstwerk’, aldus Eef van Breen.

Kaarten zijn nu te reserveren via de website en kosten €12,50 per stuk (op locatie te betalen via Mollie of iDeal).

Marnie Stelwagen sprak met een van de makers, Eef van Breen.

Over de auteur

Bianca van Steeg

Na getogen te zijn in Spakenburg ben ik verhuisd naar Utrecht voor de opleiding journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Mijn interesses liggen enorm uitgebreid, van gamen tot kunst tot de paardensport. Je zult mij dus zien schrijven over van alles en nog wat.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.