Dierenambulance Vianen en omstreken verhuisd naar Culemborg

Dierenambulance Vianen en omstreken verhuisd naar Culemborg

Gerrit de Boom en Paula Huijskes

De afgelopen drie en een half jaar zat de dierenambulance van Vianen en omstreken in de woonkamer van operationeel coördinator Gerrit de Boom, maar hier komt verandering in nu de dierenambulance een pand heeft gekocht in Culemborg.

Het nieuwe honk zorgt voor nieuwe mogelijkheden voor de dierenambulance, ze gaan namelijk niet alleen dieren opvangen op het nieuwe terrein maar ze gaan ook vrijwilligers opleiden tot dierenambulancepersoneel. Het honk aan de Parallelweg Oost 27  is 7000m² en dat geeft de dierenambulance genoeg ruimte voor nieuwe ambities. ‘Binnen vijf jaar willen we bij de beste vijf van Nederland horen, en met deze accommodatie en deze mogelijkheden hier moet dat zeker lukken.’ aldus Gerrit de Boom. De dierenambulance hoopt volgend jaar in juli de nieuwe locatie officieel te openen omdat de stichting dierenambulance dan 25 jaar bestaat. Tijdens de opening laten ze mensen zien wat de dierenambulance is en waar ze voor staan, ‘dat is veel meer dan het helpen van een hondje of poesje onderweg.’

De dierenambulance was al een aantal jaar van plan om te professionaliseren, het duurde een tijdje (maar liefst drie en een half jaar) totdat ze dit konden realiseren. Hierom hebben ze een lange tijd in de woonkamer van Gerrit de Boom, operationeel coördinator gewerkt. Dit kwam doordat het bestuur destijds de professionalisering niet wilde doorzetten, dit koste de dierenambulance 14 vrijwilligers en één bestuur. Gerrit ving dieren op in zijn huis en ontving de vrijwilligers in zijn woonkamer voordat ze aan het werk gingen. Maar dit is nu allemaal verleden tijd.

Verslaggever Wendy Cirkel interviewde Gerrit de Boom, operationeel coördinator dierenambulance Vianen en omstreken:

https://soundcloud.com/user-476689392/wendy-cirkel-gerrit-de-boom-dierenambulance/s-Y2cngyq3tuR

Over de auteur

Daan Morkin

Mijn naam is Daan Morkin, ik ben 18 jaar en ik breng jullie graag al het nieuws in Culemborg. Ik ben heel erg geïnteresseerd in actualiteiten, politiek en de maatschappij. Deze interesses hoop ik ook in mijn nieuws uit te lichten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *