Kunstroute Culemborg biedt meer dan 50 kunstenaars een podium

Kunstroute Culemborg biedt meer dan 50 kunstenaars een podium

Henk van der Gronde, Culemborgse kunstenaar en organisator Kunstroute Culemborg

De Culemborgse kunstroute heeft in het eerste weekend van oktober haar 6de editie. Dit is een event waar meer dan vijftig Culemborgse kunstenaars aan meedoen.De gehele stad staat vol met kunst in verschillende panden: in etalages, eigen ateliers en in de Barbara kerk.

‘Het is fijn dat we ons event weer bijna als normaal kunnen organiseren’, zegt mede-organisator en kunstenaar Henk van der Gronde. Er zijn verschillende soorten kunst te zien zoals beelden, schilderijen en foto’s. ‘Het is belangrijk dat de kunstenaars allemaal professioneel zijn’ aldus Van Der Gronde.

Dit jaar is de kunstroute landelijk gaan adverteren door middel van advertenties in de kunstkrant en posters van het evenement bepalen het straatbeeld. De organisatie verwacht een grote opkomst. ‘Vorig jaar hadden we al mensen uit het hele land, dat zal dit jaar nog meer zijn’, aldus Van der Gronde.

Van der Gronde is zelf ook kunstenaar. Hij maakt kleurrijke schilderijen van olieverf. Deze hangen in zijn eigen atelier op t’Jach 32en in de Barbara kerk. 

Over de auteur

Bram Könings

Hoi! Mijn naam is Bram(21). Ik ben eerstejaars student aan de opleiding voor journalistiek op de Hogeschool van Utrecht. Ik woon in Amsterdam maar kom uit Ophemert. In mijn vrije tijd maak en speel ik muziek. Het liefst met andere mensen. Ik speel gitaar en drums. Mijn interesses liggen bij kunst en cultuur.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.