Brasserie Het Kasteeltje in Culemborg laat de nieuwe coronamaatregelen op zich afkomen

Brasserie Het Kasteeltje in Culemborg laat de nieuwe coronamaatregelen op zich afkomen

Horecabedrijf Brasserie Het Kasteeltje

Bedrijfsleider Paul Wallenburg noemt het spannend. Nu de coronamaatregelen na de persconferentie van 14 september 2021 veranderd zijn, gaat het ook in de horeca anders lopen. Zo ook bij brasserie Het Kasteeltje. De brasserie is er nog niet over uit hoe ze dit gaan aanpakken.                                                      

Doordat de coronamaatregelen veranderd zijn, gelden ook voor de horeca andere regels. Je mag nu alleen naar binnen met een coronapas. Daarmee laat je zien dat je volledig gevaccineerd bent, hersteld bent van corona of dat je negatief bent getest. Bedrijfsleider Paul Wallenburg weet nog niet precies hoe hij dit gaat aanpakken. ‘Met de Uitmarkt zal het druk worden, we kunnen dan moeilijk iedereen in de gaten houden en controleren’. Wallenburg zegt wel streng te handhaven. Op de vraag of hij mensen binnenlaat zonder een coronapas, is het antwoord nee. ‘Als wij gecontroleerd worden door de handhaving zijn de consequenties voor ons’. Dus een kop koffie drinken, maar geen coronapas? Dan kunnen ze bij Brasserie Het Kasteeltje niet naar binnen.

In februari 2021 opende Brasserie Het Kasteeltje met nieuwe eigenaren. Spannende tijd om een horecazaak te openen midden in de coronaperiode. Dat vond ook Wallenburg. ‘We wisten niet wat we konden verwachten en hoe de eigenaren ontvangen werden’, zei Wallenburg. ‘Het was een onzekere tijd’.

Verslaggever Jasmijn Krijgsman vraagt Paul Wallenburg naar zijn persoonlijke ervaring met de hectiek van covid-19.

Over de auteur

Emma Matthee

Mijn naam is Emma Matthee en ik ben 20 jaar oud. Sinds jongs af aan schrijf ik al verhalen over van alles en nog wat. Ik wil graag mijn kennis verbreden over de wereld van de journalistiek.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.