Dader gepakt na brandstichting schuur in Acquoy

Dader gepakt na brandstichting schuur in Acquoy

Een man is afgelopen week opgepakt voor brandstichting van een schuur in Acquoy. Een paar dagen voor de brandstichting probeerde dezelfde man de schuur ook al in brand te zetten. Over het motief van de man is nog niks bekend.

In de nacht van 30 augustus kreeg de brandweer melding van een schuurbrand. Eenmaal ter plaatse kon de brandweer gemakkelijk het vuur onder controle krijgen. Op het tijdstip van de brand was er niemand aanwezig. Doordat een paar dagen eerder de schuur ook al in brand stond ging de politie al gelijk uit van brandstichting. Een week na de brand heeft de politie de dader gearresteerd. De eigenaar van de schuur heeft schriftelijk laten weten dat ze niet rouwig zijn om het verlies van de schuur, aangezien deze niet meer in gebruik was en toch gesloopt zou gaan worden.

De laatste tijd vinden er in en rondom Culemborg steeds meer brandstichtingen plaats. Buurtbewoners reageren dan ook geschrokken op het nieuws. Zo ook de Culemborgse mevrouw van den Heuvel: ’Vroeger gingen we naar de danszaal en nu vernielen jongeren van alles. Ze moeten gewoon van andermans spullen afblijven.’  De politie laat weten meer te gaan doen om brandstichting tegen te gaan.

Over de auteur

Yenzi Willemsen

Hoi allemaal! Ik ben Yenzi Willemsen, 18 jaar oud en kom uit Tiel. Ik ben eerstejaarsstudent van de opleiding Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Ik ben erg geïnteresseerd in politieke ontwikkelingen en zou hier later graag verslag van willen doen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *