Plaatsing elektrische deelauto’s van We Drive Solar in Culemborg bijna van start.

Plaatsing elektrische deelauto’s van We Drive Solar in Culemborg bijna van start.

We Drive Solar in samenwerking met Heijmans viert 24 september de officiële opening van het project waarbij elektrische deelauto’s In de wijk Parijsch te Culemborg worden geplaatst. Er worden twee auto’s geplaatst voor bewoners om te gebruiken, met als doel Culemborg duurzamer te maken.

De auto’s werken met een app. Hierop wordt gereserveerd, de auto’s geopend en afgesloten. Gemiddeld wordt een auto gedeeld met 5 Mensen. Er worden twee auto’s in Parijsch geplaatst omdat hier de meeste aanmeldingen waren, deze worden geplaatst bij de kruising van Arsenaal en Batterij op Forteneiland-Oost, en bij de Kees van Linkstraat. Het plan is om nog meer auto’s te plaatsen in Culemborg. Robin Berg, de directeur van We Drive Solar zegt dat al veel mensen in Culemborg zich aangemeld hebben. Dit zijn mensen van verschillende doelgroepen, van oudere mensen tot jonge koppels en van alleenstaanden tot hele gezinnen. De eerste auto’s zijn van tesla, maar in de toekomst zijn nieuwe Hyundai’s gepland die kunnen laden en ontladen tegelijkertijd. In de regio Utrecht worden elektrische deelauto’s al langer gebruikt, zowel van We Drive Solar als van andere aanbieders. Zo verwacht Robin Berg er ook steeds meer in Culemborg.

Het gebruiken of verhuren van deze auto’s is nog niet veelvoorkomend, omdat het nog niet een concept is waar men aan gewend is geraakt. Maar juist omdat het in Utrecht (en andere gebieden van Nederland) steeds populairder wordt, en omdat het aantrekkelijk is voor steeds meer mensen, is het nu een goed initiatief. En al is het nu misschien niet heel winstgevend voor We Drive Solar vindt Berg het project een goeie investering: ‘ik vind het nu belangrijk om te doen, want uiteindelijk verwachten we een grote opkomst in elektrische deelauto’s.’

Over de auteur

semmi van der Vegt

Ik ben Semmi Van der Vegt, spontaan, vrolijk, nieuwsgierig en knettergek. Ik ben 17 jaar oud, en ik zit nu in mijn eerste jaar journalistiek te Utrecht. Ik ben er lekker vroeg bij dus :). Ik hou van tekenen en creatief bezig zijn. Ook ben ik veel bezig met muziek en sport. Van A naar B pak ik mijn longboard en bevind ik mij het liefst tussen de mensen. Ik heb veel interesse in het sociale aspect van de mens, in het speciaal misdaad en andere taboes. Mijn doel als journalist is om documentaires te maken en teksten te schrijven die mensen vanuit een ander optiek laat kijken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *