Gemalen Gemeente Culemborg in gevaar

Gemalen Gemeente Culemborg in gevaar

Foto: Anna van den Beukel

Verstoppingen brengen de gemalen en het rioolstelsel van gemeente Culemborg in gevaar. De verstoppingen komen vooral door verschillende soorten gemaksdoekjes die worden doorgespoeld. Ook frituurolie veroorzaakt vaak verstoppingen. Afgelopen twee weken is de gemeente druk geweest met de verstoppingen.

Onder gemaksdoekjes verstaan we vooral schoonmaakdoekjes, babydoekjes, en make-updoekjes. Deze lossen niet op zoals gewoon toiletpapier. De gemeente is met eigen team bezig met het oplossen van de verstoppingen. ‘De gemalen zijn cruciaal voor Culemborg.’ Zegt Ineke Timmermans, communicatiemedewerker van de gemeente Culemborg. ‘Het water in de wijken ligt op verschillende niveaus, en de gemalen reguleren deze verschillen.’

In de wijk Parijsch komen de meeste verstoppingen voor. ‘De consequenties zijn groot,’ meldt Ineke verder. ‘En als er een verstopping voorkomt, hebben de bewoners daar het meeste last van.’
Er lopen namelijk weleens kelders vol water, en daarnaast is er veel overlast met het doorspoelen van het toilet. Frituurolie is het grootste probleem. Het vet hoopt op, en verstopt de riolering.

Over de auteur

Anna van den Beukel

Hallo allemaal! Mijn naam is Anna van den Beukel. Ik ben 22 jaar oud, en interesseer me in kunst en cultuur, muziek, en kleinere subculturen. Ik kom uit Leerdam, en wil jullie graag meenemen op mijn culturele reis!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.