Café de Mart klaar voor nieuwe maatregelen

Café de Mart klaar voor nieuwe maatregelen

Foto: Roy van den Bosch

De horeca in Culemborg gaat vanaf 25 september te maken hebben met nieuwe maatregelen. Ook Café de Mart aan de Markt 31 moet hier de komende tijd mee omgaan. 

Margriet Kuijer, gastvrouw en eigenaresse van Café de Mart, is benieuwd naar hoe het vanaf zaterdag gaat: ‘Ik laat het een beetje over mij heen komen, het is ook hoe de mensen er zelf mee omgaan.’ Kuijer is met haar café een lastige tijd door gegaan: ‘Ik ben de afgelopen anderhalf jaar meer dicht geweest dan open, dus dit is de goede kant op.’

De eigenaresse wil zich met haar café houden aan de maatregelen, maar is ook van mening dat het niet helemaal correct is: ‘Het stroopt niet, in een supermarkt is het drukker dan bij mij, maar daar kan iedereen zo naar binnen lopen, ik  voel me nu zelf soms een boa.

De consequenties voor het overtreden van de nieuwe maatregelen is per gemeente verschillend: ‘In Culemborg zijn de boetes niet niks, waarbij je na drie keer overtreden je bedrijf zelfs moet sluiten.

Ondanks alles staat Kuyer er positief in: ‘Het is een stap de goede richting in en ik hoop dat we dit zo door kunnen zetten!’

Verslaggever Pelin Bilgili was op bezoek bij het cafe de Tollensteghe in Culemborg en sprak met Patrick Molenaar.

Over de auteur

Roy van den Bosch

Ik ben Roy van den Bosch, 23 jaar en ik zit in het eerste jaar van de opleiding Journalistiek in Utrecht. Geboren en getogen in Apeldoorn, vind ik het erg leuk om mijn wereld nu verder te verbreden in Utrecht. Ik interesseer mij erg in sport en wil hier ook in mijn journalistieke opleiding in verder gaan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.