Culemborgse wijk EVA-Lanxmeer krijgt een nieuw hof tiny houses

Culemborgse wijk EVA-Lanxmeer krijgt een nieuw hof tiny houses

In de ecologische wijk EVA-Lanxmeer in Culemborg worden nu vijf nieuwe Tiny Houses gebouwd aan de Anna Blamanweg. Deze huisjes worden het Kwintet genoemd. Het Kwintet wordt naar schatting nog eind dit jaar opgeleverd.

Daarnaast is er ook een ander hofje met tiny houses in Lanxmeer: het Hella Haassehof. Dit hof is 18 juni dit jaar opgeleverd. De bewonersvereniging Klein Lanxmeer neemt het voortouw voor de bouw van de hoven. Er wordt op dit moment druk gebouwd aan het Kwintet door het Culemborgse aannemersbedrijf Van Dillen. Architectenbureau ORGA heeft het Kwintet ontworpen, en de Culemborgse Prefab-fabriek heeft de elementen aangeleverd.


‘Je hebt echt het gevoel van community,
en je leert hier elke dag.’

De bewoners van het Hella Haassehof helpen elkaar, ‘Je hebt echt het gevoel van community, en je leert hier elke dag.’ zei Maartje, bewoonster van een tiny house op het Hella Haassehof. ‘Klein wonen is duurzaam, je hebt minder spullen, en het is goed om na te denken over hoe je warmte en energie verbruikt.’ ‘Ook krijgen we een gezamenlijke tuin, waar we met ons hofje samen kunnen eten, en gezellig kunnen zitten.’ Aldus Maartje. Als het Kwintet eind dit jaar wordt opgeleverd, is de wijk weer een community rijker.

Verslaggever Aron van den Beukel was op het Hella Haassenhof in Culemborg, en sprak Maartje over hoe het voor haar is om in een tiny house te wonen.

Over de auteur

Anna van den Beukel

Hallo allemaal! Mijn naam is Anna van den Beukel. Ik ben 22 jaar oud, en interesseer me in kunst en cultuur, muziek, en kleinere subculturen. Ik kom uit Leerdam, en wil jullie graag meenemen op mijn culturele reis!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.