Nieuw seizoen Fluit en co van Pieter Aafjes na rommelig jaar snel van start

Nieuw seizoen Fluit en co van Pieter Aafjes na rommelig jaar snel van start

Het tweede seizoen van muziekklas Fluit & co gaat zo snel mogelijk van start. Dit zijn oriënterende muzieklessen voor kinderen uit groep 4 en 5 waar ze kennis maken met blaasinstrumenten, dit gebeurt in het verenigingsgebouw van Pieter Aafjes, Goilberdingerstraat 14.

Fluit & co van het koninklijk orkest Pieter Aafjes is een gezamenlijke muziekklas voor jonge kinderen waar ze op een leuke en originele manier vertrouwd worden met muziek en blaasinstrumenten, blaasinstrumenten omdat Pieter Van Aafjes een harmonie orkest is dat bestaat uit blaasinstrumenten. De muziekklas volgt een bepaald programma dat bestaat uit tien blokfluit lessen, vijf eigen oriëntatie lessen en vijf lessen waar er samengewerkt wordt en geoefend op samenspel. Dit programma kost 135 euro per persoon. Er wordt begonnen met blokfluitlessen omdat dit de basis is voor elk blaasinstrument. Daarmee krijgt een jong kind muzikaal zelfvertrouwen. ‘Je kunt een jong kind niet zomaar een blaas instrument geven, en verwachten dat ze daarop kunnen spelen. Vandaar dat we beginnen we bij de blokfluit.’ Vertelde Ellen De Ruiter: een begeleider van Fluit & co en speelt zelf de fluit in het grootorkest.

Helaas is het eerste seizoen gestopt door de harde lockdown in verband met het Coronavirus. Gelukkig zijn wel de eerste tien blokfluitlessen afgerond, maar alsnog was het eerste seizoen ‘ontzettend rommelig’ volgens De Ruiter. Voor dit seizoen is het plan om de deelname prijs en het programma hetzelfde te houden en het hele principe in hetzelfde stramien te houden. Toch wil Fluit & co feedback afwachten van ouders van kinderen die het programma gevolgd hebben. Met dit feedback kunnen ze eventueel het programma verbeteren. Het plan was om vanaf 1 oktober de lessen weer van start te Laten gaan. Helaas zijn er niet genoeg inschrijvingen, dus nu is er een kleine uitstelling totdat er wel genoeg inschrijvingen zijn om het volledige programma van seizoen 2 waar te maken.

Verslaggever Wendy Cirkel en haar interview met Ellen en Laura:

Over de auteur

semmi van der Vegt

Ik ben Semmi Van der Vegt, spontaan, vrolijk, nieuwsgierig en knettergek. Ik ben 17 jaar oud, en ik zit nu in mijn eerste jaar journalistiek te Utrecht. Ik ben er lekker vroeg bij dus :). Ik hou van tekenen en creatief bezig zijn. Ook ben ik veel bezig met muziek en sport. Van A naar B pak ik mijn longboard en bevind ik mij het liefst tussen de mensen. Ik heb veel interesse in het sociale aspect van de mens, in het speciaal misdaad en andere taboes. Mijn doel als journalist is om documentaires te maken en teksten te schrijven die mensen vanuit een ander optiek laat kijken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.