Culemborgse scholen komen bijeen om recycle-kunstwerk te maken

Culemborgse scholen komen bijeen om recycle-kunstwerk te maken

Leerlingen hard aan het werk voor het kunstwerk.

Een aantal scholen in Culemborg zijn samengekomen om een kunstwerk te maken van afval. De scholen willen hiermee kinderen bewust maken van het feit dat iedereen een steentje moet bijdragen aan een betere toekomst. Het kunstwerk is vanaf oktober te zien op de rotonde tussen de Laan naar Parijsch en de Wethouder Schoutenweg.

Ongeveer 120 leerlingen van meerdere scholen in Culemborg hebben vrijdag 17 september geholpen met het maken van het recycle-kunstwerk. Een van de scholen die meedeed aan de actie was de Prinses Beatrix School in Culemborg. ‘Het is vooral bewustwording bij de kinderen, dat zij weten hoe om te gaan met het milieu en hoe om te gaan met afval.’ vertelde Evelien van Diemen, coach van groep zes, zeven en acht, over het recycle-kunstwerk. De Beatrix School staat bekend om haar vooruitstrevendheid, dit komt door de Agora-methode de ze gebruiken. Duurzaamheid is ook erg belangrijk voor de school dit komt voort uit een van de werelden van Agora, dat je allemaal verantwoordelijk bent voor een schone leefomgeving. ‘Ook als iemand anders wat laat liggen kan je daar zelf verantwoordelijkheid voor nemen.’ aldus Evelien van Diemen.

Het initiatief van het recycle-kunstwerk komt van Lonneke Crusio. Crusio werkt al jarenlang om wat te doen tegen de klimaatcrisis, zo coördineert ze sinds 2012 de zwerfafval-opruimactie KeepItCleanDay in Culemborg. Ook probeert ze jongeren actief te betrekken in het aanpakken van klimaatverandering. Het maken van dit kunstwerk is één van de vele manieren waarop Crusio jongeren bewust maakt van de klimaatcrisis.

Verslaggever Lieke Bastiaansen was op bezoek bij de Beatrix school en sprak met Evelien van Diemen. 

Over de auteur

Daan Morkin

Mijn naam is Daan Morkin, ik ben 18 jaar en ik breng jullie graag al het nieuws in Culemborg. Ik ben heel erg geïnteresseerd in actualiteiten, politiek en de maatschappij. Deze interesses hoop ik ook in mijn nieuws uit te lichten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.