Zorgboerderij de Witte Schuur opent lunchroom in Culemborg

Zorgboerderij de Witte Schuur opent lunchroom in Culemborg

De familie van Herwijnen van zorgboerderij de Witte Schuur opent deze maand een nieuwe dagbestedingslocatie in het Elisabeth Weeshuis: Het Weescafé. Dit is een uniek lunchcafé met bediening van deelnemers vanuit de zorgboerderij.

De Witte Schuur is voor vrijwel iedereen in Culemborg een bekend begrip. Naast de locatie aan de Prijsseweg 16, is er nu ook een nieuwe dagbestedingslocatie geopend in de vorm van een gezellige lunchroom. Naast de drie vaste patissiers, Esther, Peter en Sophie, komen er elke dag ongeveer 3 unieke deelnemers met een beperking vanuit de zorgboerderij De Witte Schuur in het Weescafé werken. Ook zal je elke dag een paar vaste gezichten zien: Adry en Marian, de begeleiders.

Ondanks dat de naam het woord “café” bevat, schenkt de locatie geen alcohol, maar je kan hier wel terecht voor een heerlijke kop koffie met een gebakje uit eigen bakkerij, een lekkere lunch of een warm broodje. Ook staan ze open voor samenwerking, zei pr- en communicatiemedewerker Roos Niemeijer eerder deze maand in de Culemborgse Courant. ‘Dat doet de plaatselijke Plus ook met hun project Van Hier. Wij mogen daar ook onze bakkerij producten leveren’.

Verslaggeefster Anna van den Beukel sprak met begeleidster Sanneke Schumer van Het Weescafé over de opening.

https://soundcloud.com/user-760687215/anna-van-den-beukel-de-witte-schuur-opent-nieuwe-locatie-binnenstad?si=c0fdd9dd65fa4225b91298b1b72f3582

Over de auteur

Marianne Stelwagen

Ik ben Marianne (Marnie) Stelwagen, 22 jaar oud en eerstejaars student aan de School voor Journalistiek te Utrecht. Ik ben erg geïnteresseerd in muziek en maatschappelijke problemen, een rolmodel daarin voor mij is Tim Hofman. Ik zal over allerlei onderwerpen schrijven!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *