Bij dierenkliniek Culemborg is het elke dag dierendag

Bij dierenkliniek Culemborg is het elke dag dierendag

Fotocollectie aan de muur van de kliniek

Voor veel dierenliefhebbers klinkt 4 oktober als muziek in de oren: dierendag. De dag staat wereldbekend als de dag dat er extra aandacht wordt gegeven aan dieren. Ook voor Dierenkliniek Culemborg is dierendag een echte feestdag.

‘Dierendag is een belangrijke dag, omdat het goed is dat er een dag bestaat waar alle dieren centraal staan’ aldus dierenarts Lona Jansen. ‘Dierendag is een dag waar niet alleen aan het welzijn van huisdieren wordt gedacht, maar ook het welzijn en verbetering van de leefomgevingen van wilde dieren’.

Bij vele begint de liefde voor dieren al vroeg. Zo ook bij Lona, dierenarts bij dierenkliniek Culemborg. Lona is al 11 jaar dierenarts en doet het werk met veel plezier. Vooral het contact met de baasjes van de dieren is iets wat zij mooi vindt aan het werken als dierenarts.

Dieren die op dierendag bij dierenkliniek Culemborg langskomen kregen voorgaande jaren iets lekkers. Vanwege corona kon dierendag vorig jaar niet uitgebreid gevierd worden, omdat ze een toestroom van mensen wilde voorkomen. Dit jaar moet nog doorgesproken worden met het team hoe zij deze feestdag op locatie willen vieren. 1 ding is in ieder geval duidelijk: de dieren worden verwend.

Verslaggever Emma Matthee gaat in gesprek met Lona, want hoe maak je je dier nou echt gelukkig?

https://soundcloud.com/user-905612308/emma-matthee-dierenkliniek-culemborg/s-rgkFwlO6qWC?si=8398aeb96cb04714a96522ec31374ce7

Over de auteur

Jasmijn Krijgsman

Hoe omschrijf je Jasmijn? Mijn naasten zouden zeggen: ad rem, nieuwsgierig en vooral leergierig. Iemand die zich tot op de bodem verdiept in onderwerpen die zij interessant vindt. Denk hierbij aan geschiedenis (met name de Tweede Wereldoorlog), huidgezondheid, onopgeloste moordzaken etc. Ontzettend uiteenlopend en eigenlijk is er maar weinig dat mijn interesse niet wekt. Ik ben 19 jaar en woonachtig in het mooie Almere. Benieuwd geworden naar de onderwerpen die ik ga behandelen? Houd dan de CuliWeekly in de gaten!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *