Culemborgse organisatie stuurt opgeknapt gereedschap naar Tanzania

Culemborgse organisatie stuurt opgeknapt gereedschap naar Tanzania

Woordvoerder organisatie Betuwewereldwijd Eva Nylander

Betuwewereldwijd werkt momenteel aan een project waarbij ze een container met opgeknapt gereedschap naar Tanzania gaan sturen. De Culemborgse organisatie repareert de oude gereedschappen, naaimachines en computers en doneert deze aan ontwikkelingslanden.

De opgeknapte gereedschappen zullen overzees in een container naar een school in Tanzania gestuurd worden. Op deze school worden mensen opgeleid in technische vakken zoals timmerman, loodgieter of kleermaker. Het gaat bij deze container vooral om naaimachines en gereedschapsets. Om de leerlingen te kunnen voorzien van praktijklessen hebben ze de juiste gereedschappen nodig, die voor de scholen te duur zijn om aan te schaffen. De verwachting is dat als de container Nederland verlaat het zo’n drie maanden duurt voordat hij Tanzania bereikt. ‘Normaal sturen we vier tot vijf containers per jaar naar het buitenland, dit is pas de tweede container van dit jaar, in verband met corona.’ aldus woordvoerder Eva Nylander.

Betuwewereldwijd doet dit werk en het opknappen van de gereedschappen samen met mensen met een verstandelijke beperking, daklozen en mensen met een integratie achtergrond. Verder werken er ook nog 20 vrijwilligers.

Bram Könings sprak met Eva Nylander:

Over de auteur

Liza Risseeuw

Hoi! Ik ben Liza Risseeuw, ik ben 18 jaar oud en ben een eerstejaars student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Ik ben erg nieuwsgierig en vind het leuk om onderzoek te doen naar onderwerpen die mij interesseren. In mijn vrije tijd fotografeer ik graag en lees ik veel. Mijn ambitie is om oorlogscorrespondent te worden in het Midden-Oosten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.