Wat vind Culemborg van de coronatoegangsbewijs?

Wat vind Culemborg van de coronatoegangsbewijs?

Vanaf 25 september 2021 heeft iedereen van 13 jaar en ouder op sommige plekken een coronatoegangsbewijs nodig. Bijvoorbeeld in de horeca, bij een evenement, sportwedstrijd of culturele voorstelling. Wat vind Culemborg eigenlijk van deze coronatoegangsbewijs? We gingen op pad om dit te vragen aan de mensen.

De meeste mensen zijn ingeënt, maar een kleine deel is nog niet ingeënt.

Allereerst vragen we de mensen over hun ervaringen met de coronatoegangsbewijs, Ursula van Wel is een woonachtige van Culemborg en werd ondervraagd door Bianca van Steeg van de Culiweekly.

Heb je al eerder ervaring in de horeca met de coronatoegangsbewijs? Nee, ik heb daar nog geen ervaring mee, maar als het goed is krijg ik er morgen er ervaring mee, omdat ik morgen met een hele groep ga bowlen en uiteten, dus ik ga eerst vragen of ik me moet testen, maar ik had gehoord dat de horeca wel gaat controleren maar niet gaat handhaven, waardoor ik het soepel ga krijgen.

Dan is het wel gek dat er gecontroleerd word maar niet gehandhaafd, wat vind je daarvan?

Ja, het is tevens ook een sportaccommodatie, het is bowlen en eten, en doordat er ook gebowld word word er gezegd dat het ook een sportaccommodatie is, en er dus niet strikt gehandhaafd hoeft te worden, dat is wat zij mij hebben doorgegeven.

Heb jij de vaccinatie of laat je je testen?

Ik heb de vaccinatie, maar mijn vaccinatie is nog niet up-to-date waardoor ik nog niet geverifieerd ben bij de Rijksoverheid. Ik doe de toegangstest om naar binnen te komen en ook tevens de veiligheid van mijn medegenoten die gaan bowlen te handhaven. Ik heb in eind oktober ook een dansfeest, waar ik ook een toegangstest nodig heb, dus neem ik hem nu al om als proef om te ervaren hoe het is om de toegangstest te krijgen.

Wat is uw initiële reactie op de invoering van de coronatoegangsbewijs?

Ik vind het jammer, zeker omdat ik weet dat je met goed ventileren je een veilige en goede situatie kan creëren voor de mensen die om je heen zijn. Maar ik val niet onder de risicogroep, waardoor ik niet echt recht van spreken heb om te bepalen wat er moet gebeuren. Ik heb wel in mijn omgeving veel mensen gezien die die ernstig ziek zijn geworden van het Corona virus. Ik laat me testen om zeker te weten dat ik niet ziek ben om andere mensen te besmetten.

Stel dat je test positief is, dan zou u vele activiteiten niet kunnen doen, wat vind u daarvan?

Dat is het gene waar ik het meest tegen aan hik. Ik vind dat iedereen de coronatoegangstest moet doen, mijn collega’s zijn over het algemeen allemaal al ingeënt, maar die weten niet eens of ze Corona hebben, want ik heb begrepen dat je na de inenting nog steeds positief kan worden verklaard voor de Corona zonder dat je echt ziek word. Ik vind het een rare actie op dat gebied, ook omdat ik de rekening moet betalen voor de mensen die niet gevaccineerd zijn. Ik heb me goed ingelezen en ben ready om aan de maatschappij mee te doen!

Coronatoegangspas van Bianca van Steeg (soundcloud.com)

Over de auteur

Ramin Mahboubzada

Ik ben Ramin Mahboubzada en ben 21 jaar. Ik ben geïnteresseerd in de politiek, media en de sport. Ik zal de komende tijd in de gaten houden wat er in de omgeving Nieuwegein gebeurt en zal u onmiddellijk inlichten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *