De Zwerfafvalbrigades houden Culemborg schoon

De Zwerfafvalbrigades houden Culemborg schoon

De Zwerfafvalbrigades in Culemborg zijn al druk bezig met afval opruimen in de wijken. Sinds zaterdag 18 september 2021 is de organisatie officieel van start gegaan met het opruimen van zwerfafval in Culemborg.

In de stad Culemborg zijn er steeds meer bewoners bezig met het opruimen van zwerfafval in hun eigen omgeving. Dat doen ze zowel alleen als in groepjes. De Zwerfafvalbrigades werken samen met de Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en Gemeente Culemborg. De organisatie bestaat uit drie verschillende groepen; Culemborg Oost, Culemborg West en Redichemse Waard. Theo Eerkens is één van de kartrekkers van de organisatie. Hij loopt mee met groep Culemborg Oost. ‘Je kan de wereld niet redden, maar kan wel je steentje bijdragen, door middel van bewust zijn wat je aan het doen met je afval.’

Theo krijgt een dubbel gevoel bij het opruimen van het vele zwerfafval. ‘Af en toe voelt het als dweilen met de kraan open’, aldus Theo. Maar liefst 40 bewoners uit Culemborg zitten bij groep Culemborg Oost. Deze groep heeft afgesproken om één keer in de maand met z’n allen een stuk van de wijk op te ruimen. Daarnaast maakt Theo 4 á 5 keer in de week zijn eigen straat zwerfafvalvrij. Elke keer wanneer hij klaar is en omkijkt naar de schone straat, voelt hij zich voldaan.

Verslaggever Jeroen Immink en zijn interview met Theo Eerkens

https://soundcloud.com/jeroen-i/audio-met-theo-bewerkt/s-iHWSl9KBYN6?si=fb7e7a23cbd84f029451750eba4333e9

Over de auteur

Wendy Cirkel

Hallo daar! Mijn naam is Wendy Cirkel. Ik ben 19 jaar en doe de opleiding journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Ik ben erg leergierig, nieuwsgierig en vind het leuk om op onderzoek te gaan. Hier zou ik het allerliefst over willen schrijven!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *