Gemeente Culemborg wil drugsgebruik onder inwoners ontmoedigen

Gemeente Culemborg wil drugsgebruik onder inwoners ontmoedigen

Foto: Brandon Nickerson via Pexels

Drugsgebruik en criminaliteit staat ook in Culemborg ter discussie. De gemeente Culemborg wil hier wat aan veranderen, en zijn daar in de gemeenteraad de laatste jaren druk mee bezig. 

 

Drugscriminaliteit in Nederland neemt de laatste jaren maar toe, daarom zijn politici er hard mee bezig daar passende maatregelen en of oplossingen voor te bedenken. Een daar van is het legaliseren van (soft)drugs. De verkoop van cannabis wordt gedoogd maar de inkoop van cannabis is illegaal. De gemeenteraad bestaat uit 9 partijen onder al deze partijen verschillen de meningen over dit onderwerp. De VVD in Culemborg staat hier echter niet achter zij willen daarin een rechte lijn trekken geen gedoogbeleid en dus ook geen legalisatie.

Echter is er nog niet heel veel terecht gekomen van de plannen om drugsgebruik te ontmoedigen onder inwoners van Culemborg. Een tijd geleden verscheen er een onderzoek met het idee om als gemeente mee te doen aan een experiment, dat experiment hield in zelf als gemeente wiet te gaan telen en dat legaal te gaan verkopen. Hierin was de gemeente Culemborg streng. ‘We zijn een kleine gemeente met een klein politiecorps en beperkte inzet van handhaving, dat vraagt van ons te veel’ aldus Han Braam fractie voorzitter VVD Culemborg.

Over de auteur

Lieke Bastiaansen

Hoi! Mijn naam is Lieke, ik ben 21 jaar oud en ik studeer aan de school voor journalistiek. Wat ik later wil gaan doen? Geen idee. Maar in de tussentijd zal ik je hier op de hoogte houden van al het nieuws uit Culemborg!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *