Amnesty organiseert schrijfavonden in Elisabeth Weeshuismuseum

Amnesty organiseert schrijfavonden in Elisabeth Weeshuismuseum

Rika Visser met de zaken van afgelopen maand.

Amnesty international houd elke laatste woensdag van de maand schrijfavond in het Elisabeth weeshuismuseum in Culemborg. Door brieven te sturen naar regeringen hoopt Amnesty druk uit te kunnen oefenen en zo onterecht veroordeelde gevangenen vrij te krijgen.

Deze maand vraagt Amnesty aandacht voor vier zaken: De zaak van de Russische Mikhail Losilevich die 6 jaar celstraf kan krijgen omdat hij “ongewenste organisaties” in zijn cafe welkom zou hebben geheten.

De zaak van de Burundische advocaat Tony Germain Nkina, die veroordeeld werd tot 5 jaar gevangenisstraf omdat hij Burundi’s bekendste mensenrechtenorganisatie APRODH heeft vertegewoordigd.

De zaak van de Egyptische oppositieleden en activisten: Hisham Fouad, Hossam Moanis en Zyad el-Elaimy die de opposietiepartijen wilden verenigen voorafgaand aan de Egyptische parlementsverkiezingen van 2020. De mannen zitten al 2 jaar in voorarrest en kunnen niet in hoger beroep gaan tegen de rechtbank.

Ten slotte zet Amnesty zich deze maand in voor de zaak van zes leden van milieubeweging Mother Nature Cambodja. De jonge leden worden vervolgd omdat ze zich inzetten voor milieu en voor de rechten van de inheemse volkeren van Cambodja. Na een actiecampagne tegen de privatisering van een meer werden de leden opgepakt. Drie van hen worden nu beschuldigd voor opruiing en hangt een celstraf van maximaal 10 jaar boven het hoofd.

Roy van den Bosch sprak met Rika Visser, toen Amnesty in 1961 begon volgde zij de verhalen op de voet. “Geen enkel regime wil slechte publiciteit” Rika zet zich inmiddels al jaren in voor de organisatie en helpt met het organiseren van schrijfavonden.

Over de auteur

Aron van den Beukel

Hallo, mijn naam is Aron en ik studeer Journalistiek aan de hogeschool Utrecht. Ik heb een brede interesse en als ik ergens aan begin wil ik er zo snel mogelijk alles van weten. Tijdens mijn tussenjaar heb ik vanwege mijn werk met veel verschillende mensen gesproken. Zo heb ik geleerd dat achter mensen waarvan je het niet verwacht, toch een bijzonder verhaal kan zitten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.