Culemborg biedt hulp aan Afghaanse vluchtelingen

Culemborg biedt hulp aan Afghaanse vluchtelingen

Het was vaak in het nieuws de afgelopen tijd: de toekomende stroom van vluchtelingen vanuit Afghanistan naar Nederland. Veel stichtingen en organisaties zorgen dat deze mensen op een veilige plek terecht komen en bieden begeleiding, waaronder VluchtelingenWerk Oost-Nederland die in tak in Culemborg heeft.

Volgens het nieuwsbericht wat NOS vorige maand publiceerde, vinden veruit de meeste Nederlanders dat ons land de Afghaanse vluchtelingen op moet vangen en hulp moet bieden, ruim anderhalve maand na de val van Kabul. Zo’n zeven op de tien mensen vinden dit.

VluchtelingenWerk Oost-Nederland, locatie Culemborg, is zo’n stichting die asielzoekers en vluchtelingen onder andere ondersteuning geven met praktische zaken, zoals inburgering en een eigen woning zoeken, maar hen ook een luisterend oor bieden. Ongeveer 2500 vrijwilligers vormen de kern van deze organisatie en helpen vluchtelingen met het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. ‘Ik zou het zelf ook fijn vinden, als ik in een compleet onbekende samenleving terechtkom, dat iemand mij uitlegt hoe het er daar aan toe gaat.’ vertelt Ina Klinkenberg uit Culemborg. Ook helpen zij uitgeprocedeerde asielzoekers bij een vrijwillige terugkeer. Je kan VluchtelingenWerk Culemborg vinden in de wijk Voorkoop.

Onze eigen verslaggeefster Sanne Bitter ging er in Culemborg op uit om te vragen wat de inwoners vinden van deze organisatie en om er achter te komen of de gemeente wel genoeg doet voor de vluchtelingen.

Over de auteur

Marianne Stelwagen

Ik ben Marianne (Marnie) Stelwagen, 21 jaar oud en eerstejaars student aan de School voor Journalistiek te Utrecht. Ik ben erg geïnteresseerd in muziek en maatschappelijke problemen, een rolmodel daarin voor mij is Tim Hofman. Ik zal over allerlei onderwerpen schrijven!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.