Foto’s van Culemborgse scholier hangen in Rijksmuseum

Foto’s van Culemborgse scholier hangen in Rijksmuseum

Een van de foto's uit de fotoserie.

Koen Sparla, een Culemborgse scholier uit 6 VWO exposeert zijn eigen fotoserie in het Rijksmuseum. Na het winnen van een landelijke fotowedstrijd is de fotoserie opgehangen tot 6 januari 2022.

De opdracht voor de wedstrijd Document Junior van het Rijksmuseum was het maken van een fotoserie die ‘het nieuwe normaal’ na corona zou vastleggen. Sparla en zijn kunstklas van het Koningin Wilhelmina College hebben meegedaan aan de wedstrijd, uiteindelijk is zijn fotoserie geselecteerd.

Als onderwerp voor de serie heeft Sparla zijn oma’s begrafenis vastgelegd. Er zat dan dus ook een bijzonder, maar moeilijk verhaal achter voor hem. ‘Ik had mijn camera als houvast’, zegt hij dan ook. Op de foto’s zie je zijn familie met mondkapjes op die de kist dragen en later de kist die de auto ingaat, de fotoserie moest dan ook een lopend verhaal vertellen. Hij heeft de foto’s in zwart wit bewerkt, wat goed past bij het thema en bij de sfeer van de fotoserie.

Jeroen Immink sprak hierover met Koen Sparla:

https://soundcloud.com/jeroen-i/audio-met-koen-bewerkt/s-sJvYRYGEF7d?si=543cc9bd0ccb4b4f83649988a03d0389

Over de auteur

Liza Risseeuw

Hoi! Ik ben Liza Risseeuw, ik ben 18 jaar oud en ben een eerstejaars student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Ik ben erg nieuwsgierig en vind het leuk om onderzoek te doen naar onderwerpen die mij interesseren. In mijn vrije tijd fotografeer ik graag en lees ik veel. Mijn ambitie is om oorlogscorrespondent te worden in het Midden-Oosten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *