Ook Culemborg wilt kletskassa’s

Ook Culemborg wilt kletskassa’s

Een Jumbo supermarkt

Als het aan de Jumbo in Culemborg ligt krijgen zij ook een kletskassa. De Jumbo heeft namelijk aangekondigd om tweehonderd nieuwe kletskassa’s te bouwen, na het succes van eerdere kletskassa’s. Nu is het nog de vraag of de kletskassa ook in Culemborg wordt gebouwd.  De grote supermarktketen kijkt immers naar de eenzaamheid in een bepaald gebied.

Twee jaar geleden kwam de eerste kletskassa al in het Brabantse Vlijmen. Nu dit een succes is wil de supermarktketen uitbreiden naar tweehonderd nieuwe kletskassa’s. Volgens assistent filiaalmanager Bart (28) is dit een goed idee, maar weten ze nog niet of ze een kletskassa mogen bouwen. Zo moet de supermarktketen eerst kijken naar de richtlijnen voor een kletskassa, maar ook of ze eventueel de supermarkt moeten uitbouwen.

Volgens Bart kunnen ze het in Culemborg dus goed gebruiken. ‘Er zijn best wat ouderen mensen in Culemborg die bij de Jumbo hun boodschappen komen doen, omdat het voor deze mensen een uitje is en het dus leuk vinden om af en toe een praatje te maken met de collega’s in de winkel.’ Zo wordt er gemerkt dat ouderen de winkelmedewerkers ook echt opzoeken en dat ze bij de kassa een wat langer praatje maken, maar dit niet voor veel overlast zorgt, omdat ze weten dat er meer mensen in de rij staan.

Volgens Bart hoopt de Jumbo in Culemborg dat ze met het concept aan de gang kunnen. ‘We hebben wel is gevraagd aan de eenzame mensen of ze niet met de buren, vrienden of familie konden spreken, maar vaak krijgen we dan als antwoord dat ze die niet hebben of dat de desbetreffende mensen er geen tijd voor willen nemen.’ Het zou dus voor de eenzame mensen en dan voornamelijk de ouderen goed zijn als ze een praatje kunnen maken met een caissière die daar speciaal voor zit en de tijd er voor wilt nemen. Zo kan je de eenzaamheid makkelijker bestrijden.

Bianca van Steeg ging op bezoek bij de Jumbo in Culemborg, om in gesprek te gaan met Bart over de kletskassa’s en de opmerkelijke eenzaamheid in Culemborg.

https://soundcloud.com/bianca-van-steeg/kletskassas/s-oJ5lnVzohCd?si=ba9497da847c48af81c516f1218c6bfd

Over de auteur

Saffrone Nijhof

Saffrone Nijhof werd geboren op 23 februari 2001 in Apeldoorn. Begonnen op basisschool Het Gilde is hij hierna naar het Christelijk Lyceum in Apeldoorn gegaan. Hier is hij begonnen op de MAVO en na de MAVO heeft hij nog HAVO gedaan. Na zijn middelbare school carrière is hij Social Work gaan studeren aan de Hogeschool Utrecht, maar kwam er al snel achter dat dit niet iets voor hem was. Uiteindelijk kwam hij erachter dat Journalistiek hem wel interesseerde waar hij in 2021 is begonnen met studeren. Zijn interesses liggen in sport, criminaliteit, maatschappij en politiek. Hier zou hij ook over schrijven. Zijn hobby's zijn verder voetballen, gamen en met vrienden afspreken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *