Fietsersbond wil Culemborg 10 minuten-stad maken

Fietsersbond wil Culemborg 10 minuten-stad maken

Het Fietscafé in Culemborg.

De Gelderlandfabriek– De Fietsersbond Culemborg organiseerde afgelopen dinsdag een Fietscafé. Het doel van deze avond is de fietsliefhebbers van Culemborg een stem te geven om deze vervolgens door te laten klinken bij de gemeente. Het uitgangspunt is dat centrale punten binnen Culemborg binnen 10 minuten per fiets bereikbaar zijn. Het hebben van hoofdfietsroutes is volgens Jan Jansen, de gesproken bron op locatie, essentieel voor het realiseren van een tien minuten-stad. 

Een paar kleine presentaties over de Fietsersbond Culemborg, gevolgd door een interactieve sessie met de aanwezigen. Men heeft tijdens deze rendez-vous de mogelijkheid ideeën in te brengen ten behoeve van het fietscomfort binnen Culemborg. Het gemeentelijk verkeer- en vervoersplan (GVVP), dat begin dit jaar januari is aangenomen, wordt als handvat gebruikt om zo samen met de gemeente tot een overeenstemming te komen. Volgens aanwezigen zijn onder andere de rotondes punten waaraan gewerkt moet worden. 

Ook kijken naar wat er mogelijk is om de veiligheid van de fietsers te waarborgen. ‘Fietsen moet aantrekkelijker worden.’ vindt Jan Jansen. In het GVVP staat reeds beschreven hoe het fietsen primair gesteld moet worden. Zo zou de fietsverbinding tussen Parijsch en het centrum beter gemaakt moeten worden volgens het GVVP. Een aanwezige laat zich uit over hoe gevaarlijk deze weg is. Afgesneden of ingehaald worden is vaker aan de orde en wanneer ze met kleine kinderen fietst, neemt ze liever een weg binnendoor. 

https://soundcloud.com/user-488926686/fietscafe-culemborg

Over de auteur

Mees Vogels

Ik ben Mees Vogels, een 21-jarige eerstejaars student Journalistiek aan de hogeschool in Utrecht. Ik ben een erg nieuwsgierig persoon met oog voor detail. Kenmerkend aan mij is mijn kritische en vaak ook tegendraadse houding. Ik vind taal erg interessant, vooral hoe dit zich uit in bijbehorende cultuur. Mijn vaste vriendengroep is opgebouwd uit verschillende nationaliteiten, waaronder Antilliaans, Pools, Duits en Koreaans. Al deze culturen vormen samen mijn vaste ondergrond voor een overwogen mening. Benieuwd waar deze mening op slaat? Neem een kijkje op de CuliWeekly en verrijk jezelf ;)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *