Gratis rollator APK voor ouderen in de regio

Gratis rollator APK voor ouderen in de regio

Medewerkers van Scootmobielactief te Lexmond controleren gratis rollators voor bewoners van woonzorgcentra in de regio. Hof van Batenstein in Vianen bijt op dinsdag 12 oktober het spits af. 

Rollators zijn een belangrijk onderdeel om ouderen mobiel te houden, ze ondersteunen tijdens het lopen zodat ouderen zo lang mogelijk op eigen kracht de deur uit kunnen. Jaarlijks zijn er meer dan tweeduizend ouderen die een ongeval krijgen met hun rollator. Dit kan komen door onvoldoende onderhoud. De keuring staat bekend als de rollator APK, deze is niet verplicht maar word wel aanbevolen om jaarlijks uit te laten voeren. Bij de controle controleert men de rollator grondig op slijtage van onder anderen de remmen en de wielen.

Nadat ze op 12 oktober in Vianen zijn geweest zullen medewerkers van Scootmobielactief verschillende plekken in de regio bezoeken. Na Vianen gaan ze zorgcentra langs in Ameide, Leerdam, Groot-Ammers, Bleskensgraaf, Nieuwpoort en ten slotte komen ze langs bij woonzorgcentrum De Driestad in Culemborg.

Over de auteur

Aron van den Beukel

Hallo, mijn naam is Aron en ik studeer Journalistiek aan de hogeschool Utrecht. Ik heb een brede interesse en als ik ergens aan begin wil ik er zo snel mogelijk alles van weten. Tijdens mijn tussenjaar heb ik vanwege mijn werk met veel verschillende mensen gesproken. Zo heb ik geleerd dat achter mensen waarvan je het niet verwacht, toch een bijzonder verhaal kan zitten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.