Paardentrainer misbruikt 13-jarig meisje uit Culemborg

Paardentrainer misbruikt 13-jarig meisje uit Culemborg

CULEMBORG – Een 41-jarige paardentrainer uit Opheusden heeft in de zomermaanden van 2017 een 13-jarig meisje uit Culemborg seksueel misbruikt op een logeerpartij die de man heeft georganiseerd. Bij de rechtbank vertelde de paardentrainer zelf er van te zijn geschrokken: “Ik val niet op kinderen. Wel op jongere vrouwen. Ik walg van mezelf”.

De paardentrainer begon met het versturen van expliciete foto’s en filmpjes van hemzelf naar het meisje. Niet lang daarna haalde hij het 13-jarige meisje over om ook seksuele video’s en ook foto’s  van haarzelf te versturen naar de Opheusdenaar. Niet lang daarna organiseerde de man een logeerfeestje waar hij in het bed kroop van het 13-jarige meisje en vroeg hij haar seksuele handeling te verrichten. Zo moest zij haar trainer met de hand bevredigen.

Het inmiddels 17-jarig meisje uit Culemborg heeft een enorme trauma opgelopen aan deze gebeurtenis. Ze wacht nog steeds op verwerkingstherapie, dit omdat de enige kinderpsycholoog die ze vertrouwt nog helemaal vol zit dus nog geen tijd konden vrijmaken voor haar.

De hele familie heeft het erg moeilijk met wat er is gebeurd. De moeder van het slachtoffer vertelt ook dat ze geen enkele jongen meer kan vertrouwen na deze gebeurtenis. Ook vertelt de moeder aan de paardentrainer uit Opheusden dat hij haar gezin kapot gemaakt heeft. Ze had veel vertrouwen in de dader en dat heeft hij misbruikt.

De straf dat de paardentrainer krijgt is 2 jaar en een schadeclaim van 12.000 euro voor het 13-jarige slachtoffer.

De mensen van Culemborg zijn erg geschrokken van de straf, zo vertelde mevrouw Groen dat de straf te laag was: “Als je zoiets doet dan zit er een kronkel in je hoofd. Deze dader moet de volledige straf krijgen. 12 jaar lang opsluiten en vervolgens de rest van zijn leven in therapie. Wie weet doet hij dit nog een keer”.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.