Anoniem steekwapen inleveren tijdens de Week van de Veiligheid

Anoniem steekwapen inleveren tijdens de Week van de Veiligheid

Met het motto ‘Drop je knife en doe wat met je life’ vindt ook dit jaar de Week van de Veiligheid plaats. In week 41 van het kalenderjaar kunnen inwoners anoniem hun steekwapens inleveren.

Zakmes incident

‘Ik voel mij snel onveilig als ik een grote groep hangjongeren een beetje zie giechelen’ aldus de Culemborgse Kyra. Volgens haar zijn het vaak jongeren die rondlopen met dingen die als wapen gebruikt kunnen worden. Denk hierbij aan scherpe vleesmessen of harde ijzeren voorwerpen. Kyra is zelf slachtoffer geweest van een incident. ‘Ik werd achterna gefloten, ik heb mij toen omgedraaid en gezegd dat ze erg veel lef hebben en dit niet nog een keer moeten doen’, ‘Vlak na deze uitspraak rende er 1 iemand uit de groep achter mij aan met een zakmes, ik verstijfde en wist niet meer wat ik moet doen’ volgens Kyra. Mede door haar ervaring vindt Kyra de Week van de Veiligheid zo belangrijk, omdat er volgens haar überhaupt geen toegang zou moeten zijn tot scherpe wapens zoals een zakmes.

Inleverpunt

In Culemborg is er deze week 1 inleverpunt, het Politiebureau. De focus bij dit inleverpunt ligt op steek- en nepwapens. Heb jij een van deze wapens thuis liggen, aarzel dan niet en lever ze voor 17 oktober in bij Triosingel 34.

Verslaggever Emma Matthee spreekt met mevrouw Willemse over het veiligheidsgevoel in Culemborg.

Over de auteur

Jasmijn Krijgsman

Hoe omschrijf je Jasmijn? Mijn naasten zouden zeggen: ad rem, nieuwsgierig en vooral leergierig. Iemand die zich tot op de bodem verdiept in onderwerpen die zij interessant vindt. Denk hierbij aan geschiedenis (met name de Tweede Wereldoorlog), huidgezondheid, onopgeloste moordzaken etc. Ontzettend uiteenlopend en eigenlijk is er maar weinig dat mijn interesse niet wekt. Ik ben 19 jaar en woonachtig in het mooie Almere. Benieuwd geworden naar de onderwerpen die ik ga behandelen? Houd dan de CuliWeekly in de gaten!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.