SchuldHulpMaatje Culemborg helpt inwoners met problematische schulden

SchuldHulpMaatje Culemborg helpt inwoners met problematische schulden

CULEMBORG – Nederland telde op 1 oktober 2020 ruim 600.000 huishoudens met geregistreerde problematische schulden. Gemiddeld duurt het vijf jaar voordat mensen om hulp vragen, blijkt uit onderzoek van FNV en CBS. SchuldHulpMaatje Culemborg is een organisatie die deze mensen hiermee wil helpen.

SchuldHulpMaatje is een landelijke organisatie met als doel mensen met (dreigende) schulden zo vroeg mogelijk te bereiken en hulp te bieden via en met getrainde vrijwilligers, die hen op persoonlijke en deskundige wijze kunnen helpen naar een leven zonder schulden. De locatie in Culemborg telt zo’n 40 maatjes. Deze maatjes worden doormiddel van een traject opgeleid, zowel online trainingen als een opleiding, zodat zij weten wat ze te doen staat en zij deze mensen zo goed mogelijk kunnen helpen.

‘Het mooiste is, vind ik, dat de mensen leren om zelf hun eigen problemen aan te pakken. Om ze het zelfvertrouwen terug te zien krijgen. Het geeft je dan een goed gevoel om te weten dat je ze daar bij hebt kunnen helpen.’ Vertelt Inger Keij van SchuldHulpMaatje Culemborg. Inger is in 2015 begonnen bij SHM Culemborg en is daar nu ongeveer 3 jaar coördinator.

Verslaggever Daan Morkin sprak met Inger over wat het precies inhoudt en hoe je onder andere een Maatje kan worden.

Over de auteur

Marianne Stelwagen

Ik ben Marianne (Marnie) Stelwagen, 21 jaar oud en eerstejaars student aan de School voor Journalistiek te Utrecht. Ik ben erg geïnteresseerd in muziek en maatschappelijke problemen, een rolmodel daarin voor mij is Tim Hofman. Ik zal over allerlei onderwerpen schrijven!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.