Kinderbeurs Culemborg vindt ook dit jaar plaats

Kinderbeurs Culemborg vindt ook dit jaar plaats

De Kinderbeurs is al 14 jaar een concept in Culemborg. Het is de plek waar je spullen kunt kopen en (laten) verkopen. Ook is de beurs goed voor het milieu, want op deze manier krijgen alle spullen een mooi tweede, derde of zelfs vierde leven. 

Milieu

Een huishouden stoot jaarlijks 7,5 ton CO2 uit door vervoer en energie in huis. Naast die 7,5 ton komt nog eens een extra 12,5 ton aan indirecte CO2-uitstoot voor dingen als voeding, spullen en kleding. De keuzes die je maakt hebben invloed op je uitstoot. Dit hoeven niet in 1 keer drastische aanpassingen te zijn, zoals volledig veganistisch eten of maar 1 minuut douchen. Iets simpels als meer tweedehands winkelen kan al invloed hebben op jouw CO2 voetafdruk.

Kinderbeurs

De beurs vindt dit jaar plaats in de Sporthal Parijsch te Culemborg. Het aanbod is afhankelijk van wat er wordt binnengebracht. De ene keer is dit dus 4 kinderwagens en het jaar daarop zijn het er 0. Het is een groot succes volgens Rosalie, een van de organisatoren van de Kinderbeurs. Mochten er aan het eind van de dag nog spullen overblijven gebeurd hier iets heel moois mee. ‘Al de spullen en kleding die niet verkocht zijn of niet teruggehaald zijn door de verkopers worden opgehaald door goede doelen. Dit keer is het voor Stichting Zorg Samen voor Suriname en GevenvoorGambia. De Nederlandstalige kleuterboekjes gaan naar het consultatiebureau in Culemborg’, aldus Rosalie.

Luister hier naar verslaggever Jasmijn Krijgsman die in gesprek gaat met Rosalie:

https://soundcloud.com/jasmijn-krijgsman/kinderbeurs-culemborg/s-Qh56aLxtmRY?si=8cebb5eed844455fa862d59d3eae9a55

Over de auteur

Jasmijn Krijgsman

Hoe omschrijf je Jasmijn? Mijn naasten zouden zeggen: ad rem, nieuwsgierig en vooral leergierig. Iemand die zich tot op de bodem verdiept in onderwerpen die zij interessant vindt. Denk hierbij aan geschiedenis (met name de Tweede Wereldoorlog), huidgezondheid, onopgeloste moordzaken etc. Ontzettend uiteenlopend en eigenlijk is er maar weinig dat mijn interesse niet wekt. Ik ben 19 jaar en woonachtig in het mooie Almere. Benieuwd geworden naar de onderwerpen die ik ga behandelen? Houd dan de CuliWeekly in de gaten!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *