Nieuw speelgoed inzamelen voor de Sinterklaas actie in Culemborg

Nieuw speelgoed inzamelen voor de Sinterklaas actie in Culemborg

Met de Sinterklaas actie in Culemborg wordt er nieuw speelgoed ingezameld voor gezinnen die geen Sinterklaas kunnen vieren. Diana Rubinger strijdt voor een geslaagde pakjesavond voor elk kind in Culemborg.

Diana Rubinger heeft samen met een groep uit Culemborg in 2019 de Sinterklaas actie opgericht. Via een veel gedeeld Facebook bericht wordt er geld ingezameld via een tikkie. Ook kunnen bewoners nieuw speelgoed inzamelen voor gezinnen in Culemborg die het minder breed hebben. ‘Ik sta er elke keer weer van te kijken hoeveel mensen hierop reageren. Ik ben voor hen maar een onbekende en ze storten gewoon geld op mijn rekening, zodat ik er cadeautjes van kan gaan kopen. Ik vind dat heel erg bijzonder’, aldus Diana.

Vorig jaar heeft Diana Rubinger maar liefst 16 verschillende gezinnen een fijne pakjesavond bezorgd, door ze te verrassen met een jutenzak vol met cadeaus en snoepgoed. Wegens omstandigheden hebben ze dit jaar weinig tijd om al het speelgoed uit te zoeken, op te halen, schoon te maken en weg te brengen. Toch willen ze de actie niet helemaal voorbij laten gaan. In plaats van gebruikt speelgoed of al opengebroken verpakkingen in te zamelen, vragen ze nu alleen nog maar om nieuw speelgoed. Zo hoeft niet al het speelgoed gecontroleerd te worden of het compleet of heel is. Er is ondertussen 800 euro ingezameld. ‘Ik doe dit werk met plezier, want die blije gezichtjes van de kinderen zijn goudwaard,’ aldus Diana.

Verslaggever Wendy Cirkel interview met Diana Rubinger

Over de auteur

Wendy Cirkel

Hallo daar! Mijn naam is Wendy Cirkel. Ik ben 19 jaar en doe de opleiding journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Ik ben erg leergierig, nieuwsgierig en vind het leuk om op onderzoek te gaan. Hier zou ik het allerliefst over willen schrijven!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.