Partij voor de Dieren neemt deel aan gemeenteraadsverkiezingen Culemborg

Partij voor de Dieren neemt deel aan gemeenteraadsverkiezingen Culemborg

De uiterwaarden van Culemborg.

Voor de eerste keer zal Partij voor de Dieren tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen meedoen in Culemborg. De partij is al langer actief maar had voorheen nooit meegedaan. Met Myra van der Velde als lijsttrekker zijn ze volop bezig met hun partijprogramma.

Voor de partij is het belangrijkste punt van aandacht in Culemborg het dierenwelzijn. ‘Het dierenwelzijn staat totaal niet op de agenda hier in Culemborg. Dit moet je bij alles betrekken, bijvoorbeeld ook bij het bouwen van nieuwe woonwijken’, aldus Myra van der Velde. Ook willen ze dat de gemeente meer aandacht gaat schenken aan de biodiversiteitcrisis en de klimaatcrisis. De plannen zijn nu dat Culemborg in 2040 klimaatneutraal moet zijn, Partij voor de Dieren streeft naar veel eerder.

De partij heeft voorheen niet meegedaan aan de gemeenteraadsverkiezingen in Culemborg, omdat ze niet genoeg actieve leden hadden. Wel werken ze al langer aan hun zichtbaarheid in de stad, zo hebben ze meerdere keren acties ondernomen om zwerfafval op te ruimen en houden ze lezingen.

Liza Risseeuw sprak met Myra van der Velde:

https://soundcloud.com/liza-risseeuw/interview-pvdd-culemborg-final-liza-risseeuw/s-KkyJa4VVLVE?si=9d094e3e8f054256852fc0a436f6c913&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Over de auteur

Liza Risseeuw

Hoi! Ik ben Liza Risseeuw, ik ben 18 jaar oud en ben een eerstejaars student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Ik ben erg nieuwsgierig en vind het leuk om onderzoek te doen naar onderwerpen die mij interesseren. In mijn vrije tijd fotografeer ik graag en lees ik veel. Mijn ambitie is om oorlogscorrespondent te worden in het Midden-Oosten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *